Share |

Časopis Babylon pořádá sbírku pro svůj další rozvoj

foto: Babylon

Nezávislý časopis Babylon se rozhodl vytvořit nový web a aktualizovat svou tištěnou formu.  Prostředky pro tento plán nyní vybírá za pomoci crowdfundingu. Na stránce hithit.com/probabylon spustil otevřenou sbírku s cílem vybrat během následujícího měsíce alespoň 550 tisíc Kč. Za týden od zahájení už se podařilo získat skoro 135 tisíc korun, tedy necelou čtvrtinu potřebné částky.
 
Dárci mohou přispět symbolickými částkami, ale také mohou získat originální díla od českých výtvarníků jako je Josef Žáček, Pavel Brázda či Jaroslav Róna. Mezi cenami jsou také fotografie Tomkiho Němce a Ondřeje Němce  či zajímavé knihy z nakladatelství Prostor a Paseka. Zároveň se sbírkou na hithit.cz vznikla také oficiální facebooková stránka Babylonu na facebook.com/casopisbabylon.
 
Časopis Babylon, který letos oslaví 25 let existence, vydává Petr Placák s přáteli od roku 1992 v prakticky nezměněném formátu – jako nezávislé, volně dostupné tištěné médium zaměřené na společenská a kulturní témata. Babylon si od svého vzniku udržuje věrnou čtenářskou základnu, ale má ambici v budoucnu svůj čtenářský dosah rozšířit. Cílem je zpočátku aktualizovat nový web 3x týdně, s výhledem na denní aktualizaci. Zároveň zůstane zachován koncept delších textů jdoucích více do hloubky.  Tematické zaměření Babylonu se nemění – v hledáčku má politiku, kulturu, akademický svět a společnost obecně.  Vydavatelem je Studentský spolek Babylon, který tvoří především absolventi UK - Petr Placák (šéfredaktor), Stanislav Škoda, Adam Drda, Josef Mlejnek jr., Jan Horník, Marie Kopecká, Jan Hájek, z nichž někteří mají zkušenosti již s předlistopadovým samizdatem.
 
Na projektu spolupracují Pavel a Petra Bouškovi, David Gaydečka, Martin Kotas, Petr Placák, Marianna Placáková, Martin Voňka, Jan Vurbs, Lukáš Žentel. Podporu poskytla také Knihovna Václava Havla a Libri Prohibiti.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.