Share |

Bubnování pro Bubny už v neděli

16. října si již podruhé připomeneme výročí prvního židovského transportu, který roku 1941 odjel z nádraží Bubny. Letos je tomu již 75 let. 
Organizátoři vzkazují:
"Na místě válečných deportací budeme opět bořit hradbu ticha mlčící většiny s každým, kdo cítí potřebu vyjádřit nesouhlas s pasivitou a lhostejností. Nechceme mlčet k událostem, které se děly a stále hrozí jejich opakování. A také nechceme, aby v tichu minulosti zmizely příběhy těch, kteří udělali svůj krok proti proudu doby ve chvílích nejvyššího rizika.
------------------------------------------------------------------------------
Letos se k Bubnování připojuje řada institucí, v Čechách i zahraničí, kteří uspořádají vlastní Bubnování. Budou při něm prezentovat výsledky vzdělávacího projektu "STRÁŽCI PAMĚTI" pro základní a střední školy. Studenti diskutují o hrdinství a odvaze převzít odpovědnost v odkazu mezinárodního vzdělávacího programu profesora Philipa Zimbarda „HEROIC IMAGINATION".
------------------------------------------------------------------------------
Bubnováním se připojujeme k Festivalu demokracie Konference Forum 2000.Ještě před zahájením se zítra budete moci od 15 hodin zúčastnit bubenického workshopu, který povede Jakub Hlobil z Barrel Battery! Můžete si přinést nástroje vlastní nebo si je budete moci vypůjčit přímo na místě.

Připojte se k workshopu a nacvičte společný rytmus letošního Bubnování po celém světě.
Úvahy studentů k letošnímu tématu -- povaze hrdinství -- v neděli na Bubnování pro Bubny 2016 přednesou Eva Holubová, Bára Hrzánová, Klára Melíšková, Jan Kraus nebo Petr Vacek. 
 
Rytmus orchestru proti tichu složeného ze všech, kteří v neděli na Bubnování pro Bubny 2016 přijdou, budou udávat -- David Koller, Alan Vitouš, Jaroslav Kořán nebo TamTam Batucada!"

16. 10. 17:00–23:00, Památník Šoa, Bubenská 1, Praha 7
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.