Share |

Bubeník Milese Davise zahraje v Jazz Docku!

V rámci festivalu Drum Days, který se uskuteční od 21. do 25. dubna v pražském klubu Jazz Dock, vystoupí také jeden z nejslavnějších světových bubeníků současnosti Omar Hakim.
 
Dlouholetý spoluhráč Milese Davise představí svůj společný projekt s klávesistkou Rachel Z nazvaný OZ Experience a na pódiu se setká také s virtuózním basistou Linley Marthem a skvělým francouzským fusion kytaristou Louisem Winsbergem. Jejich hudba je fúzí jazzu, funku, world music i popu a je nesmírně otevřená, překvapující, energická a vždy plná neuvěřitelného groovu.
 
Omar Hakim se narodil v New Yorku a studoval na New York School of Music and Art. V letech 1982 až 1986 byl členem skupiny Weather Report. Následně spolupracoval s trumpetistou Milesem Davisem, s nímž nahrál alba Tutu (1986), Music from Siesta (1987) a Amandla (1989). Také během své další kariéry pracoval s těmi nejlepšími hudebníky různých žánrů, jako jsou Sting, Peter Gabriel, George Benson, Mick Jagger, Lionel Richie, Chaka Khan, Bobby McFerrin, John Scofield, Bruce Springsteen, Michael Jackson, Celine Dion, Mariah Carey, Madonna, Marcus Miller, Mike Manieri, David Sanborn, Chick Corea, Richard Bona a mnoho dalších.
 
Omar Hakim je považován za jednoho z nejlepších světových bubeníků na pomezí žánru jazzu a popu. Také ostatní jeho spoluhráči patří ke špičkám ve svém oboru. Několikanásobná držitelka Grammy Rachel Z je u nás dobře známá z kapely Waynea Shortera (album High Life) nebo Petera Gabriela (turné Growing Up) a spolupracovala také s hudebníky jako Marcus Miller, Stanley Clarke, Lenny White nebo Terri Lyne Carrington. Louis Winsberg je přední francouzský jazzový a fusion kytarista, který se proslavil především s kapelou Sixun, ale také hraním s mnoha dalšími (Christian Escoudé, Jean-Pierre Como, Paco Sery).
 
Více informací naleznete na webových stránkách Jazz Docku: www.jazzdock.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.