Share |

Bretaňské dobroty uprostřed Prahy: to musíte ochutnat

Foto: Archiv autorky.

Dobré jídlo a kvalitní potraviny jsou součástí příjemného žití. K vylepšení každodennosti se v Praze objevil nový ostrůvek plný radosti pro chuťové buňky. Bretagne, Terre et Mer, neboli Bretaň, Země a Moře, je nově otevřený obchod s lahůdkami na Vinohradech.
Karamely sladké, karamely ze slaného másla, dvanáct druhů rybích polévek, terinky, lahodné paštiky, jablečné mošty neboli „cidre“, vložky mořské soli z Guérande, směsi koření,  křehké koláčky jménem „galettes“ či „palets“ vyrobené čistě podle tradičních receptur... To je jen výtržek toho, co najdete v prodejně Bretagne, Terre et Mer, kterou najdete nedaleko stanice I. P. Pavlova.
Obchůdek vytříbeně vybavený světlým dřevěným nábytkem je dílem Jany Denkové, která žila v severozápadní Francii desítky let. Krom toho, že má chuť sdílet kulturu svého oblíbeného francouzského regionu se svými krajany, vidí i určité společné body mezi českým a bretonským venkovem… Což potěší asi každého Čecha, který truchlí po neexistujícím přístupu své země k moři. Ale abyste se dozvěděli, co mají Češi a Bretonci společného, navrhuji jen jedno: zajít do Bretagne, Terre et Mer, Anglická 18, Praha 2.
http://bretagneterreetmer.cz/

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.