Share |

Bohémský Falstaff odstartuje v neděli divadelní přehlídku Ostrava v Praze!

foto: pořadatel akce

Jednou z nejznámějších Shakespearových komedií Veselé paničky windsorské odstartuje již tuto neděli 6. listopadu v Divadle na Vinohradech sedmý ročník přehlídky ostravských divadel. V hlavní roli bohémského rytíře Falstaffa, který bez ostychu rozehrává své milostné aféry v počestném Windsoru, se představí známý ostravský herec Jiří Sedláček. V jeho podání se poživačný rytíř proměnil ve stárnoucí a do sebe zahleděnou rockovou hvězdu, a tak není divu, že se právě Jiří Sedláček se svou kapelou Moby Dick postarají i o stylové hudební kulisy inscenace. 
 
Druhý divadelní večer, ve čtvrtek 10. listopadu, se diváci v jazz klubu Reduta přenesou do království dánského. Krev ovšem nepoteče proudem, jak se dalo u slavného dramatu očekávat. V osobité úpravě Ivana Vyskočila se Haprdáns neboli HAmlet PRinc DÁNSký změní z původní tradiční divadelní tragédie v jedinečný divácký zážitek podobný zážitku z největší komedie.  Méně známou verzi známého příběhu režíroval Tomáš Jirman a ujal se také jedné z rolí po boku Anny Cónové a Zuzany Kantorové.
 
Ostrava v Praze! ovšem necílí jen na dospělé publikum. Originální loutkářsko-činoherní ztvárnění dramatické romance Bouře je určené především pro rodiny s dětmi a nabízí možnost představit bohatý svět her Williama Shakespeara i tomu nejmladšímu divadelnímu publiku - 27. listopadu na scéně Divadla ABC.
 
Divadelní Ostrava míří do Prahy od 6. do 28. listopadu a představí v průběhu pěti večerů výběr her nesmrtelného Williama Shakespeara. Vstupenky na představení je možné rezervovat a zakoupit v pokladnách jednotlivých divadel či v předprodejní síti www.ticketportal.cz a www.ticketpro.cz
 
22. listopadu pozve Ostrava v Praze!!! publikum do La Fabriky, kde jim herci Komorní scény Aréna představí své Něco za něco. Tématem hry je spravedlnost a touha po moci a pod režijním vedením Ivana Krejčího a v dramaturgii Tomáše Vůjtka je pořekadlo, že moc korumpuje a absolutní moc korumpuje absolutně, ještě více zdůrazněno. Nestárnoucí komedie zavede diváky do středověké Vídně, kde se láme právo a korupce jen kvete. Shakespearovy hry věrně zrcadlí problémy své doby, ale v tomto alžbětinském zrcadle lze nalézt také odraz naší současnosti.
 
Závěr divadelní přehlídky pak slibuje velkolepý zážitek - pouhých deset dní po ostravské premiéře, 28. listopadu, bude mít pražské publikum jedinečnou příležitost zhlédnout zbrusu nové nastudování Richarda III. v překladu Jiřího Joska a v podání herců Divadla Petra Bezruče. Režie se ujala umělecká ředitelka divadla Janka Ryšánek Schmiedtová a v roli jednoho z nejpůsobivějších Shakespearových padouchů se zaskví držitel Thalie Lukáš Melník.
 
Ostravská divadelní scéna se v české metropoli na podzim představí již posedmé a Pražané se mohou těšit na pětici inscenací v nastudování Komorní scény Aréna, Národního divadla moravskoslezského, Staré arény, Divadla loutek Ostrava nebo Divadla Petra Bezruče. Své ostravské kolegy uvítají na svých scénách Divadlo Na Vinohradech, Divadlo Komedie a Divadlo ABC, nově se přehlídka představí také v Redutě a v prostorách La Fabrika.
 
 
Program přehlídky Ostrava v Praze! /WEB/
6. listopadu 2016 v 19:00 hodin, Divadlo na Vinohradech
William Shakespeare: Veselé paničky windsorské
Národní divadlo moravskoslezské
Režie: Peter Gábor
 
10. listopadu 2016 v 19:00 hodin, Reduta
Ivan Vyskočil: HAPRDÁNS neboli HAmlet PRinc DÁNSký
Národní divadlo moravskoslezské a Stará aréna
Režie: Tomáš Jirman a kolektiv
 
22. 11. 2016 v 19:30 hodin, La Fabrika
William Shakespeare: Něco za něco
Komorní scéna Aréna
Režie: Ivan Krejčí
 
27. 11. 2016 v 19:00 hodin, Divadlo ABC
William Shakespeare: Bouře
Divadlo loutek Ostrava
Režie: Václav Klemens
 
28. listopadu 2016 v 19:30 hodin, Divadlo v Celetné
William Shakespeare: Richard III.
Divadlo Petra Bezruče
Režie: Janka Ryšánek Schmiedtová


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.