Share |

BOHEMIA SEKT slaví 700 let od narození Karla IV. limitovanou edicí

 
Na počest 700 let od narození Karla IV. připravil BOHEMIA SEKT limitovanou edici 700 lahví sektu nesoucího jméno tohoto velkého panovníka. Jde o šumivé víno v kondici brut, které bylo vyrobeno pouze z odrůdy Rulandské bílé tradiční metodou kvašením v lahvi. Každá lahev má navíc své unikátní číslo.
 
BOHEMIA SEKT chce tímto sektem oslavit českého krále, který se zásadním způsobem zasloužil o rozvoj vinařství v zemích Koruny české. Byl to totiž právě Karel IV., který nechal dovézt z Francie révu vinnou a roku 1358 vydal nařízení o zakládání vinic do vzdálenosti tří mil kolem Prahy. „Limitovaná edice sektu je vyrobena výhradně z odrůdy Rulandské bílé neboli Pinot Blanc, k jejímuž rozšíření u nás položil Karel IV. základy,“ vysvětluje ředitel BOHEMIA SEKTU Ondřej Beránek. 
Karel IV. se nejenže zasloužil o rozvoj vinařství u nás, je také symbolem vzdělanosti, jelikož stál za založením pražské univerzity pojmenované právě po něm. Toto dědictví se snoubí i v šumivém vínu limitované edice. „Rozhodli jsme se několik lahví vydražit a výtěžek z aukce věnovat Nadaci Terezy Maxové, která jej využije na podporu vysokoškolského vzdělávání dětí z dětských domovů. Symbolicky se tak propojuje důraz, který kladl Karel IV. na vinohradnictví i vzdělání v českých zemích,“ doplňuje Ondřej Beránek.
--- 
Sekt Karel IV.
Pořiďte si jednu ze 700 lahví exkluzivního šumivého vína, které v BOHEMIA SEKTU přichystali na počest 700 let od narození nejvýznamnějšího českého panovníka. Sekt v kondici brut byl vyroben tradiční metodou kvašením v lahvi z odrůdy Rulandské bílé (Pinot Blanc), o jejíž rozšíření u nás se Karel IV. zasloužil. Un


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.