Share |

Blíží se derniéra inscenace o geniálním malíři Gouldovi

foto: D21

Ve vinohradském Divadle D21 se schyluje k derniéře představení Gould inspirovaného textem mladého spisovatele Egona Tobiáše. Poslední příležitost vidět Goulda budou mít diváci 18. března v 19:30 hodin. V titulní roli se představí Jakub Folvarčný.
 
Představení s podtitulem Akčně detektivní groteska o umělci, který si pokaňhal život, je inspirované textem mladého dramatika a výtvarníka Egona Tobiáše. Divadelní groteska, která vypráví příběh „současného“, příliš nonkonformního malíře Goulda, který sám sebe díky svému chování postupně vylučuje ze všech kruhů společnosti a stává se obětí vlastních vizí, fikcí i reality. Hra byla napsána Tobiášem na míru Divadlu D21.
 
Jak Divadlo D21 přišlo na spojení s Egonem Tobiášem?
Spolupráce vznikla úplně přirozeně. My se spolu známe více než deset let a už jsme tady jednu jeho menší hru dělali – třídílnou absurditu Ten kůň nelže. Dlouhodoběji jsme chtěli, aby nám Egon něco napsal. Tak se stalo, sešli jsme se s ním a před třemi lety vznikl tenhle nápad,“ říká režisér inscenace Jiří Ondra.
 
Barvité představení s mimořádným hereckým výkonem Jakuba Folvarčného, má také výraznou vizuální a hudební složku. Autorkou hudby je Jana Kozubková, která je zároveň v inscenaci účinkuje.
 
Dále hrají:  Michal Dudek, Petr Pochop, Hana Marie Maroušková j. h. a Mariana Čížková

S představením se diváci rozloučí v sobotu 19. března v 19:30 hodin.
/WEB/ /FB EVENT/
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.