Share |

Blíží se 5. ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate

foto: pořadatel akce

Sci-fi festival v Praze, Brně, Ostravě, Plzni a Šumperku představí novinky žánru a připomene Terminátora 2, Pátý element anebo Sexmisi. Kromě filmů nabídne i bohatý doprovodný interaktivní program. Tématem pátého ročníku jsou ženy ve sci-fi.
 
Jubilejní pátý ročník festivalu v pěti městech představí časem prověřené klasiky i filmové novinky žánru science fiction. Nově přibyly i dokumenty, maraton seriálu Kosmo a velkolepý koncert filmového orchestru s živým VJingem. Na festival zavítá několik zajímavých hostů v čele s polským režisérem Bodo Koxem, který do Prahy přijede představit svou novinku Muž s magickou krabičkou oceněnou například na festivalu v Terstu. Pro návštěvníky jsou připraveny besedy s filmovými kritiky, hosty z různých oblastí vědy i kultury a bohatý doprovodný interaktivní program. Letošním tématem jsou ženy ve sci-fi. Festival chce vzdát hold jak fiktivním, tak skutečným ženám fantastiky a vědy.
 
A na jaké filmy se mohou diváci letos těšit? V rámci legend festival uvádí Terminátora 2 s Lindou Hamilton v roli Sarah Connerové a Arnoldem Schwarzeneggerem, coby obávaným strojem T-800, který se tentokrát postaví na stranu dobra. Festival uvede ikonické sci-fi – Pátý Element. Milla Jovovich, v roli tajemné Leeloo, uchvátí svým netradičním charakterem i oranžovým přelivem a pokusí se zachránit zemi před blížící se zkázou. Třetí legendou festivalu bude slavná polská sci-fi komedie Sexmise, kde nahlédneme do světa bez mužů.
 
V sekci nových filmů pořadatelé uvedou hned tři velké snímky. První film zcela jistě ocení fanoušci Neila Gaimana, autora světově známého Sandmana a Amerických bohů, jehož Jak balit holky na mejdanech slavnostně zahájí letošní ročník. Diváci budou cestovat časem ve filmu Muž s magickou krabičkou od polského režiséra Bodo Koxe, který osobně film v Praze uvede. Třetí novinka bude pojednávat o nebezpečné vesmírné misi dvou kosmonautů, kteří musí opravit stanici Saljut–7. To, zda se jim to podaří či lidstvo stihne katastrofa, se dozvíme ve filmu Saljut–7.
 
Tradičně na diváky čeká i sekce krátkých filmů ve spolupráci s iShorts v čele s první českou adaptací Stephena Kinga Jsem brána, a nově se na festivalu objeví i sekce dokumentů. O tom, jak možná bude vypadat jídelníček budoucnosti, pojednává dokument Brouci. Amatéři ve vesmíru je příběh dvou vynálezců, kteří se i přes veškeré překážky a s minimálním rozpočtem rozhodnou postavit raketu, která by měla vzlétnout až do vesmíru. V neposlední řadě se mohou návštěvníci zúčastnit maratonu českého komediálního seriálu Kosmo za účasti delegace filmu. Pražská festivalová část bude zakončena symfonickým koncertem Pražského filmového orchestru s živým VJingem dua Cycles, kde diváci uslyší nesmrtelné skladby z filmů 2001 Vesmírná Odysea, Hvězdné války, Temný rytíř, Návrat do budoucnosti a mnohé další.
 
FUTURE GATE SCI-FI FILM FESTIVAL
Praha 15. – 18. únor 2018, Kino a Galerie Lucerna
Brno 21. – 24. únor 2018, sál Břetislava Bakaly, Hvězdárna a planetárium
Ostrava 2. – 3. března 2018, Minikino
Plzeň 23. – 24. března 2018, Kino Beseda
Šumperk podzim 2018, Kino Oko

/WEB/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.