Share |

BLAF FOOD FEST je skutečný. Bude 1. dubna

ČVACHTEJTE SI!
PRAHA 14 USPOŘÁDÁ FOOD FEST NEJHORŠÍCH BLAFŮ Z INTERNETU
 
Tohle nám od nich přišlo:
Rozhodli jsme se rozčeřit hipsterské vody food festivalů a přinést pod plastové příbory návštěvníků rodinné stříbro receptů z českého internetu. Ty největší bizarnosti budou k mání na BLAF FOOD FESTU ve volnočasovém centru Plechárna na Černém Mostě už 1. dubna 2017. 
 
Rozhodně se nejedná o apríl, Praha 14 uspořádá poctivou kulinářskou přehlídku receptů od maminek a těhulek, které řádily na internetu.  „Myslíme si, že food festy nemusí být jenom o načančaných a předražených krevetách, food fest může být i zábavou a příležitostí ukázat úplný opak gastronomického zážitku,“ říká Monika Hillebrandová, vedoucí Plechárny. 
Česká vynalézavost a trojobal je nebezpečná kombinace, která dala světu neuvěřitelné věci. BLAF FOOD FEST tak nabídne ironické odpoledne věnované našim novátorkám, které dělají bábovky z kuřecího masa, prošpikovávají párky špagetami nebo plní knedlíky gumovými medvídky. Tohle všechno nabídne Challenge stánek a přidá ještě polévky, které návštěvníci budou moct pít po panácích. Budou si moct také poskládat svůj vlastní chlebíček a dát si pořádně růžovou malinovku.
BLAF FOOD FEST je i pro gurmety
„Nechceme konkurovat ostatním festivalům, ale myslíme si, že kdejaký foodie z Náplavky může zavítat na Čerňák a podívat se, jaké věci se mohou objevit na českých stolech,“ říká Monika Hillebrandová a dodává: „Když jsme procházeli internet a hledali ty nejbizarnější recepty, došlo nám, že mnohdy žijeme v bio, raw a kdovíjaké ještě bublině, hrajeme si na vysokou gastronomii a nevíme, co se v Česku opravdu jí. BLAF FOOD FEST se tak může brát jako exkurze do končin, kam běžný návštěvník food festu rozhodně nezavítá.“
Český internet nabízí poklady a také svérázný slovník, kde si manžové a příťové nechávají čvachtat u masenka nebo polévenky, které jim připravily jejich vařilky, zatímco hlídaly svoje mimísky. Tým BLAF FOOD FESTU se tak inspiroval a vytvořil fotostánek, kde se návštěvníci budou moct vyfotit se všelijakými gastro hláškami. O hudbu se postará DJ a o kulturu zase výstava salámistů a oteplouchů. 
„Zábava je pro nás to hlavní, lidé by si měli odnést zážitek. Mohou povolit uzdu a zbavit se na chvíli diet, protože prvního dubna na Plechárně fakt kalorie počítat nebudeme,“ směje se Hillebrandová.
Co je Plechárna a jak tam? 
Plechárna, kde se bude festival odehrávat, je nově otevřené volnočasové centrum pro obyvatele Prahy 14, ale vítá i všechny ostatní. Má vlastní kavárnu a sportovní halu. Právě pořádání akcí je pro ni klíčové a BLAF FOOD FEST si získal na Facebooku nebývalý zájem. Z centra to na Plechárnu trvá půlhodinku a festival chce tak přilákat návštěvníky z celé Prahy. Vstupné na festival je symbolické. 
 
Více informací na: bit.ly/BLAF2017 nebo www.plecharna.com
Kontakt: Kamila Fröhlichová, +420 777 423 263, kamila@praha14kulturni.cz 
 
 
 
 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.