Share |

Biomanžel vychází i jako audiokniha, poslechněte si ukázku

Biomanžel je volným pokračováním Vieweghova bestselleru Biomanželka (2010), kterého se prodalo více než sto tisíc výtisků a dočkal se úspěšného divadelního zpracování.
Čte Radek Valenta. Režie Jakub Tabery. Mistr zvuku Jan Kacian.

Známému spisovateli Mojmírovi praskne v cíli pražského maratonu aorta, a někdejší sebevědomý světák se tak na několik příštích let změní v komicky neurotického pacienta. Takovou proměnu unese jen málokterá žena, zvláště když se její choť ve slabé chvíli přizná k nevěře. Ani manželka Hedvika není výjimkou. V životě ji navíc čeká ještě jeden doslova koperníkovský obrat a překvapivým veletočem prochází i sám Mojmír. Vypravěčkou tohoto autobiograficky laděného příběhu je podobně jako v Biomanželce dula, jejíž sžíravost je sice nemilosrdná, ale zdá se, že také ozdravná…
-
Tisková zpráva:
Audiotéka vydala Biomanželku a Biomanžela, další dvě audioknihy předního českého autora Michala Viewegha. Oba dva tituly nabízí dohromady přes 11 hodin příběhu plného nadsázky v soužití manželského páru Mojmíra a Hedviky. Audioknihy jsou dostupné v elektronické formě v mobilních aplikacích Audioteka a na www.audioteka.cz  spolu s dalšími díly autora (Zpátky ve hře, Mafie v Praze, Báječná léta pod psa). Biomanžel je novinkou i mezi knihami, jelikož jeho knižní předloha vyšla také tento týden v nakladatelství Druhé město. 
 
 
Biomanžel je volným pokračováním předchozího bestselleru Biomanželka. Obě zmíněné audioknihy spolu se Zpátky ve hře jsou třetím dílem, které Viewegh napsal po svých zdravotních problémech s prasklou aortou. Biomanžel je příběh, kde je muž nedoceněný chudák a jeho žena bojovnice,  vzkvétá a roste po všech směrech. V zatím posledním díle se mění Mojmír a ne jeho žena, jak tomu bylo doposud. Stejný trojúhelník spisovatele, krásné Hedviky a samozřejmě duly, která je jim stále v patách. Dula je v jedné osobě vypravěčkou příběhu, chůvou, přítelkyní a rádkyní Hedviky. Audiokniha ukazuje střet alternativního a konvenčního způsobu života. Známému spisovateli při běhu v pražském maratonu praskne aorta a sportovec a velký bohém se nečekaně změní v nepříjemného a neurotického pacienta. Jak se vyrovná s novým zdravotním stavem a celou situaci?
 
 
„Co ho vlastně čeká? říká Hedvice. Má-li jeho zbylý život být už jenom touhle ponižující nicotou, touhle vyčerpávající směsí banalit, nudy a údajně i děsivě opravdového utrpení (sic!), není lepší a hlavně důstojnější onen pokažený mejdan definitivně ukončit? ptá se nás Mojmír, který jako zkušený hédonista velmi dobře ví, co se stane, když z původně třeba i vydařeného večírku neodejde včas. Je to prý pokaždé stejné: i kdyby to bylo na začátku sebezábavnější a sebelepší, ve čtyři nebo v pět hodin ráno už údajně člověka nikdy nečeká nic lepšího než špinavé, poblité stoly, opilecké blábolení a případně i mizerný sex s nějakou zpocenou ožralou cuchtou s rozmazanou řasenkou, se kterou vlastně vůbec spát nechtěl, a která se s ním navíc už předtím či hned potom bůhvíproč začne hádat, nebo se v horším případě rozbrečí…“ to vše a dalších 180 stran bravurně načetl Radek Valenta, pro něhož byly Vieweghovy audioknihy  první větší zkušeností po roli v audioknize Zaklínač, vydané také Audiotékou. 
 
 
 
Knížní předlohu vydalo nakladatelství Druhé město - http://www.druhemesto.cz/.
Odkaz na audioknihu:
 http://audioteka.cz/biomanzel,audiokniha.html
Ukázka z audioknihy 

 https://soundcloud.com/audioteka_cz_sk/ukazka-z-audioknihy-biomanzel

 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.