Share |

Bikový film ,zam 6 z Azerbajdžánu už brzy online

foto: Adam Maršál

Dokumentární film ,zam 6 z Azerbajdžánu měl svou premiéru v polovině září v pražském DriveHouse. Prvoscreeing se povedl na jedničku, prostor praskal ve švech a promítání zakončil pořádný mejdan. Pokud jste nestihli offline premiéru v DriveHouse, máte teď další šanci! Online premiéra filmu ,zam 6 z Azerbajdžánu proběhne už v neděli 1. října ve 20:00 na webu RedBull.cz.
 
O čem je ,zam 6?
Projekt ,zam začal v roce 2012 expedicí v mongolském pohoří Altaj. Odtud pochází i název celého projektu, protože ,zam znamená cesta. Je to cesta bikera Richarda ‘Gaspi’ Gasperottiho ve starém americkém mikrobusu Ford Econoline, kterému se kvůli nezřízené spotřebě přezdívá Darmožrout. Kromě Mongolska a Azerbajdžánu filmařská parta v minulosti navštívila místa jako Nové Mexiko v USA, Sardinii nebo Tchaj-wan.
 
Zatímco jiní chodí vyšlapanými cestami, Gaspi a jeho crew nepřestávají lovit a hledají nové tam, kde ještě horská kola nejela. Na poslední výpravě se k nim připojil vzácný host Michal Maroši, který hraje v premiérovém snímku z Azerbajdžánu významnou roli.
 
Očima kameramana Marty Smolíka se podíváte do všech koutů této zajímavé, a přitom jen velmi málo známé země. Jezdilo se v horských střediscích Šachdag a Qabala, v nejvyšší vesnici Khinalug, kolem ropných vrtů nebo v lokalitě nedaleko Baku připomínající areál, kde se každoročně pořádá Red Bull Rampage. Místňáci se s klukama podělili o své tajné traily v okolí Baku.
 
/TRAILER/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.