Share |

Beseda se Zdeňkem Thomou přiblíží Japonsko

Japonské informační a kulturní centrum v Praze srdečně zve všechny zájemce na přednášku s besedou.
Přednášet bude pan Zdeněk Thoma, známý fotograf, publicista, cestovatel.

 
Jeho velkou láskou se po téměř roční dobrodružné cestě autostopem na Světovou výstavu EXPO 70 v Ósace, stala Asie. V osmadvaceti zemích tohoto kontinentu strávil téměř osm let života. Samotné Japonsko navštívil 11 x a strávil tam obvykle dva až tři měsíce toulkami po všech hlavních japonských ostrovech. Výsledkem jeho práce je řada cestopisů, obrazových publikací, fotografických výstav v galeriích a muzeích střední Evropy, televizních pořadů a nespočet článků v geografických a společenských časopisech. 
Jeho velkým fotografickým tématem v Japonsku jsou především klasické zahrady, zvláště ty meditační u zenbuddhistických klášterů, a potom čajová kultura v celé šíři od pěstování čaje až po čajové obřady. A ovšem hory, sopky a scenerické pobřežní krajiny. 
V roce 2017 mu japonský císař udělil Řád Vycházejícího slunce se zlatými a stříbrnými paprsky.
Zdeněk Thoma bude vyprávět o svých rozmanitých zážitcích na cestách Japonskem, pokusí se vysvětlit, jak se měnil vztah Japonců k cizincům, představí své svérázné přátele, poví, jak se fotografují ikebany nebo čajový obřad nebo sopky, a prozradí také, proč má tak rád Kjóto s jeho kouzelnými zahradami a slavnostmi.
Vstup volný, bez rezervací.
Kde: Japonské informační a kulturní centrum, Hellichova 1, Praha 1
Kdy: 24.10. 18-19:30
 
FB
 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.