Share |

Beatsteaks @ LMB

foto: Jakub Homolka

Kapela, která si s aparaturou vozí i fanoušky...

 

Po delší době koncert, u kterýho jsme si střihli i předkapelu. Zaplaťpánbů. Tři mladý skejťáci s blboučkejma textama, ale chytlavým punk rockem. Nám bejt osmnáct a dostat od táty jedničkovou fabii, přesně tohle by jí řvalo z okýnek. Mělo to trošku beďary, ale v podstatě perfektní zahřívací kolo. Mělo to taky jednoho nesympatickýho pankáče, kterej si neustále lil na hlavu plzeňský, ale na něm to celý dost stálo. Zbejvající dva byli takoví nezáživní jedničkáři. Šmucky si to říkalo. Rádi bysme řekli, že o nich ještě uslyšíme, ale to by zas bylo asi přehnaný...

 

 

V pauze byl čas se rozkoukat. Skalní jádro tvořila jakási východoberlínská LCBT partička a všude Němců jak za války. Zhruba po třetím songu to pochopil i zpěvák Arnim, páč kompletně rezignoval na prokládací proslovy v angličtině a udělal z toho show pro věrné. Nutno říct, že dost zásadně povedenou. Ne nadarmo jsou Beatsteaks držiteli několika ocenění Best Live Act. Co nám může připadat jako kapela lokálního významu, na to chodí v NDR 17 000 lidí. Publikum vyrůstá zároveň s kapelou a ta ho má perfektně vycvičený. Kde se má zpívat, zpívá. Kde se má tleskat, tleská. Kde se má dřepět, dřepí. Kde se má začít crowdsurfovat, crowdsurfí. Byli jsme tak pouze plachými a nepoučenými svědky bezchybný show, za níž ale stojí především Arnimova barva hlasu a nepřehlídnutelnej hudební um všech zainteresovanejch. Půlkruhový intimčo Lucerny navíc podobnejm koncertům jen prospívá. 

 

 

Jakmile se tahle parta objeví kdekoliv ve vaší dojezdový vzdálenosti, neměli byste váhat. Nic nemusí trvat věčně a Beatsteaks se sakra dobře umí podělit o radost, kterou jim hraní očividně přináší. 

 

/galerie zde/

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.