Share |

Beatmaker, kterého byste měli slyšet: Jaisu

Když si někdo tyká s MPC lépe než váš oblíbený producent...
Jaisu - myspace

Beat tape bývá obyčejně ideálním doplňkem k práci. Neruší a jako kulisa je osvědčený.  Straight Out The MPC,  na který mladý anglický producent Jaisu zařadil třicet podkladů z let 2007 až 2010, jím ale není. Může za to všudypřítomná chytlavost, jež posluchače nutí po celou dobu stopáže uznale zaměstnávat krční svalstvo.

Jeho jméno mi prvně střelilo do očí díky produkci pro vycházející naději Maffewa Ragazina, jemuž ušil na míru například striktnost Get It Together,  z níž by se mohli učit všichni zdejší instrumentální "mágové", kteří možná mají klávesy, díky nimž se cítí jako regulérní muzikanti, ale základy už ne a i proto jsou jejich newschoolové vize prázdné jako frýdeckomístecký klub při nedávné Indyho KMBL Tour.

V syntetické době není jeho detroitské neuhlazenosti a newyorského boom-bapu nikdy dost. To, že ve svém ranku není úplně marný, pak dokládá i jeho členství v mezinárodním kolektivu Beat Fanatics, v němž se realizují ikony a la 9th Wonder, Nicolay, Illmind nebo M-Phazes, kteří by jistě neoblékali stejný dres s někým, jehož tvorba by člověka nutila vynášet odpadky.

Celá deska je k poslechu na http://jaisu.bandcamp.com/

Text: Bobby Rohál

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.