Share |

Baťa Fashion Weekend letos v Miláně s live streamingem i pro české fanoušky

 
Společnost Baťa pořádá ve dnech 28. – 29. dubna 2018 svůj v pořadí již druhý Baťa Fashion Weekend, a to přímo v hlavním městě světové módy, italském Miláně. Tato výjimečná událost nabídne módní přehlídky, ukázky designových návrhů bot, soutěž pro mladé talentované návrháře Young Designers Challenge, dále se představí nová globální tvář značky pro rok 2018 a chybět nebude ani online přenos hlavní přehlídky na firemní facebookové stránce. Diváci se na něj mohou těšit v sobotu 28. dubna 2018.
Baťa stále více upevňuje svou pozici na poli světové módy a důkazem toho je i druhý ročník akce Baťa Fashion Weekend, který se tentokrát uskuteční přímo v italském Miláně za účasti lídrů managementu Baťa, návrhářů a mladých talentů. Akce určená široké veřejnosti se řadí mezi obchodní, kulturní a společenské události a představí nejen produkty z nejnovějších kolekcí, ale i designové návrhy od renomovaných tvůrců. 
Velká část slavnostní akce bude, stejně jako v loňském roce, věnovaná soutěži Baťa Young Designers Challenge, která objevuje nové talenty, podporuje jejich budoucí rozvoj a pomáhá zachovávat tradiční řemeslo. Díky spolupráci globálního marketingového týmu Baťa The Brand, sídlícího v Praze, a vybraných vysokoškolských institutů, jako je pražská Vysoká škola uměleckoprůmyslová a letos nově Politecnico Calzaturiero v italské Padově, vznikají originální kolekce zajímavého designu. Do letošního ročníku postupuje 6 finalistů z každého ateliéru, kteří zpracují jednotné téma, jímž je návrh elegantních dámských bot oživených prvky od značky Preciosa. Vítězné projekty z každé univerzity budou realizovány a k dostání v obchodech Baťa po celém světě. 
Baťa si zakládá na dlouhodobé podpoře mladých talentů, a proto po skončení soutěže její vítěze nejen sleduje, ale také je podporuje při dalších projektech - třeba v případě výroby kolekce bot pro přehlídku loňského vítěze Adama Kosta na Mercedes-Benz Prague Fashion Week.
Pro letošní ročník jsou připraveny video medailonky s loňskými vítězi o jejich dalším profesním rozvoji a o tom, jak je Baťa Young Designers Challenge ovlivnila. 
Hlavní přehlídka, která se uskuteční v sobotu 28. dubna 2018, nabídne jednak průřez novými modely pro sezónu SS 2018 v dámských a pánských kolekcích, diváci se však mohou těšit i na zcela nové, limitované edice. Výrazné a extravagantní modely dají jasnou zprávu o tom, jakým směrem se značka nově ubírá – s hravostí, drzostí a stylem zároveň. Živý přenos z přehlídky můžete sledovat na facebookové stránce značky Baťa 28. dubna od 20.55 do 21.53. 
Součástí akce bude také představení zbrusu nové kooperace s obuvnickou značkou Aldo, jejímž výsledkem je dámská a pánská řada RED LABEL. Jednotlivé návrhy vznikly ve Spojených státech amerických a inspiraci autoři čerpali jak v ulicích New Yorku, tak i kosmopolitního Londýna.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.