Share |

Bardzo fajná polská sklizeň v Biu Oko

 

Bardzo fajný festival #2 
27. – 28. 11. 2015, BIO OKO
Odkud pochází slavný lovec Pampalini? Jaká byla letošní polská filmová sklizeň? Jaká tajemství umí vykouzlit polská kuchyně? Odpovědi na tyto a další otázky hledejte na druhém ročníku dvoudenního Bardzo fajného festivalu! Diváky oblíbené letenské kino Bio Oko ožije
27. a 28. listopadu polským filmem a kulturou.

Na filmovém talíři bude naservírovaný osobitý výběr z nových polských snímků, sobotní odpolední program pro děti i rodiče, vynikající polské delikatesy, poslechové odpoledne s živým polským sete a také netradičně pojatá oslava svátku svatého Ondřeje – Andrzejki. 
Letošní ročník nabídne čtyři celovečerní filmy, které se tematicky dotýkají současného Polska. Tři pohledy na vnímání těla a duše nabídne nový snímek Tělo, který získal řadu ocenění na domácí půdě v Polsku i na zahraničních festivalech a stal se tak nejúspěšnějším polským filmem letošního roku. Polskou „Domácí péče“v pražské premiéře budou diváci mít možnost vidět v pátek 27. 11. od 20.30.

Sobotní odpoledne bude věnované dětem i jejich rodičům. Na plátno kina se vrátí slavný lovce Pampalini a po něm bude následovat tematická dílna pro děti i rodiče. Odpolední hosty příjemně naladí Djs Kohl & Ben, kteří si pro Bardzo fajný festival připravili poslechový set s důrazem na hudbu polských interpretů jako Czesław Niemen, Czerwone Gitary či Alex Band.
 
Letos se delikatesní dramaturgie inspirovala vyhlášeným varšavským barem Przekąski – Zakąski a ve spolupráci s Nicole Lypinskou a sdružením Polský stůl připravila výběr tradičních polských perel studené kuchyně. Můžete se těšit na marinované sledě, paštičky, smalec či domácí chléb. Nebudou chybět ani krówki, ogórki kiszone a rozšířená nabídka polských drinků na baru
 
Bardzo fajný festival pořádá spolek Popular, který dlouhodobě usiluje o popularizaci polské kultury v ČR. Akce je realizována za finanční podpory Ministerstva kultury ČR, Státního fondu pro kulturu, Magistrátu hlavního města Prahy a městské části Praha 7 a díky stálému partnerství s Polským institutem v Praze.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.