Share |

BAGOBAGO. Batoh se stoličkou.

Rozhovor s tvůrcem projektu
foto: PR

Zeptali jsme se Petra Hudečka, který rozjel sedací batohy BAGOBAGO, jak vznikla celá idea a jak dlouho trvalo uvést vše v život.
 
Proč to ještě nikoho nenapadlo? :)
Klademe si stejnou otázku... :)
 
Jak jste dospěli k nápadu udělat sedací batoh?
Dospěl k němu náš otec, který si nešťastně zlomil nohu. Po roce stráveném na lůžku se vydal na rehabilitační procházky, kde se kvůli bolestem potřeboval často posadit a odpočinout si. Díky tomu si uvědomil, že svět trpí nedostatkem místa k sezení. Chtěl si s sebou vzít rozkládací stoličku do batohu, ale chtěl ji nosit diskrétně, nezašpinit sebe, ani věci v batohu a nic si neponičit. Nechtěl tedy stoličku jen tak vložit do batohu. A tak ho napadlo, že by bylo fajn mít rozkládací stoličku zabudovanou už v batohu tak, aby nic nezašpinila, neponičila, při sezení nebyla vidět a přesto měl přístup do úložného prostoru batohu.
 
Kolik měsíců či let uběhlo do fáze sériové výroby?
Přibližně rok.
 
Kolik preprototypů a prototypů to chtělo?
Celkem 13.
 
Co byly nejdůležitější aspekty designování batohu? Co jste si vytyčili jako zásadní body a aspekty?
Bezpečnost, praktičnost, jednoduchost, elegance, univerzálnost.
 
Co vás příjemně překvapilo a co ne? Nějaké nečekané srážky třeba s vlastnostmi materiálu?
Co se týče materiálů, tak nás příjemně překvapily materiály samotného batohu. Jsou velmi odolné, kvalitní, nepromokavé a snadno omyvatelné. Nalezení správné kombinace kovových materiálů zabudované stoličky a gumových nožiček byla skutečná alchymie.
 
Bylo těžké najít někoho, kdo dokáže bagobago vyrobit sériově?
Dalo by se říct, že ano. Takových firem v České republice moc není. Přesto si chceme kvalitní českou výrobu udržet. Věříme v šikovné české ručičky a hlavy plné skvělých nápadů.
 
Je zájem větší, než jste čekali?
Zájem je mnohem větší, než jsme čekali. Máme velké nabídky ze zahraničí. V současné době nestíháme vyrábět a hledáme alternativní české výrobce batohů a stoliček, kteří by výrobu urychlili. 
 
Co vám lidé o batohu říkají?
Zatím jsme se - musím zaklepat "ťuk, ťuk" - nesetkali s negativními ohlasy na batoh. Sedací batoh BAGOBAGO je v podstatě pro všechny, ale pochopitelně ne každý v něm vidí svou užitnou hodnotu. Přesto o něm neřeknou nic negativního. Často nám dokonce řeknou: "Není to pro mě, ale vím komu ho koupím jako dárek".
 
Máte v plánu další sedací "něco"? :) Nebo jiné hybridy a nevídanosti? Či spíš chcete variovat sedací batoh?
Tak i tak. Do budoucna máme v plánu rozšířit další sedací "něco", ale o tom zatím nemůžu mluvit. Samozřejmě se budeme nadále věnovat sedacímu batohu, abychom jej variovali pro různé zákaznické skupiny. Shromažďují se nám například požadavky fotografů na úpravu batohu. Plánujeme také barevné alternativy. Ale to je zatím ještě relativně daleko.
 
Něco, co bychom měli vědět a nevíme?
Sedací batoh BAGOBAGO je nejen pro volnočasové aktivity, ale i pro profesní činnosti. Například elektrikáři, zeměměřiči, myslivci nebo třeba zmiňovaní fotografové batoh zbožňují. Je prostě pro každého, kdo v něm uvidí svou vlastní užitnou hodnotu. Tak si ho vyzkoušejte na vlastní zadek!
http://www.bagobago.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.