Share |

Australské trio Kollaps vystoupí v Hradci Králové

foto: pořadatel akce

Industriální trio Kollaps z australského Melbourne, které tvoří doom/noise veterán Daman Coward mj. Heirs, High Pension (basa/perkuse/produkce), Wade Black (zpěv) a Robin W. Marsh (bicí, programming), využívá při živých vystoupeních kovový šrot, surových plastů či ocelových trámů, což pro ně není prostým žánrovým klišé, ale způsobem jakým využít odpadu postindustriální společnosti proti ní samotné. Podkopávání konvencí a užití netradičních technických a zvukových prostředků je nedílnou součástí autenticity živých vystoupení, jenž provází pověst divokých a násilných představení.
 
Od svého debutové EP Heartworm (2015) tito noisaři z Melbourne vybrousili svůj znepokojivý, tvrdý post-industriální zvuk do podoby aktuálního alba Sibling Lovers (Trait rec./Silken Tofu 2017), jenž je sice svým konceptem osobní obžalobou současné defektní společnosti, ale hudebně na něm zřetelně eskaluje zvukový konflikt energie pravidelného mechanického rázu a gradovaného chaosu, jež je zjevnou dichotomií jejich tvorby. Mix této nahrávky má na svědomí Ivan Lisyak (Siberia Records) o master se pak postaral James Plotkin známý díky své spolupráci s celou řadou rozmanitých umělců mj. Sunn0))), Khanate, Paal Nilssen-Love a mnohými dalšími.
 
Temné etnické a kmenové rytmy propojené s těžkým dubem, pomalý industriální beat na pozadí hustých trancových fraktur. Tak lze nejjednodušeji charakterizovat hudební projekt Bang-utot za nímž stojí Rafal  Jeczmyk z polské Wroclawi.
/WEB/
 
Kollaps (AUS), Bang-utot (PL)
30.11. 2017, 20h
Pilnáčkova továrna, Pospíšilova 281
Hradec Králové


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.