Share |

Audiovizuální festival Bengál přichází s myšlenkou absolutního návratu k přírodě

foto: pořadatel akce

Audiovizuální festival Bengál přichází s myšlenkou absolutního návratu k přírodě, odpojení se od civilizace a svazujících digitálních prostředků.
 
Jeho realizace bude koncem i začátkem diplomové práce Adama Švejdy z pražské UMPRUM, kterého možná znáte z akcí v klubech NEONE, Cargo Gallery, Vlkova 26 ad., kde hraje jako yeseter nebo Ado. I když absolvoval v ateliéru vizuálních komunikací, nebál se do konceptu diplomky přimíchat i odkaz právě na jeho stabilní místo na klubové scéně a vykonstruoval projekt festivalu zcela opačného k těm, které jsou momentálně populární a postavené na digitalizaci – Bengálu.
 
Bengál festival je tedy oslavou doby analogové, návratů k přírodě a přirozenosti, také ale oslavou ohňů, divokosti a bezprostřednosti. Použitím slova bengál odkazuje k východním zvyklostem, barevným ohňům, živelným tancům, exotice a tajemnostem...
 
Bengál festival bude probíhat od 15. do 16. 7. na pražském ostrově Štvanice u Vily. Kromě vegetariánského jídla a drinků se můžete těšit na skvělou a uvolněnou atmosféru, kterou navodí djs jako PSJ, Eddie Mur, Yan (MMXIV), Ado, Jiggy (CUKR), Sinnan (POLYGON), Lobos (POLYGON), Chnl. (MMXIV) a další, kromě hudby jsou připravené i tematické performance a umělecké instalace.
 
Bengál ukáže, že i v přehlcené Praze se lze dotknout něčeho hlubšího, co v nás vězí, a že se dokážeme alespoň na jednu noc vrátit ke kořenům a probudit v sobě šelmu. Adam rozhodně nehodlá prvním ročníkem akci uzavřít, naopak doufá, že se mu podaří splnit očekávání a navázat dalšími ročníky s větším týmem a možná i ještě zajímavější lokací. 
 
Festival je realizován za podpory MČ Praha 7, partnery akce jsou Club Mate, GoOut, Radio 1, The Chemistry Gallery. Sledujte Bengál na facebooku, více se dozvíte i na bengalfestival.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.