Share |

ART PRAGUE 2018: XVII. ročník vypukne už 10. dubna

Martina Hozová - houpací koně

 

 

ART  PRAGUE  2018  - XVII. ročník veletrhu současného výtvarného umění s mezinárodní účastí

10 – 15/4/2018  - přehlídka 38 expozic
Clam-Gallasův palác, Husova 20, Praha 1

 

V Praze se ve dnech 10 – 15/4/2018 uskuteční již XVII. ročník přehlídky současného výtvarného umění ART PRAGUE. Zájemci o aktuální dění na poli výtvarného umění budou mít možnost
v časovém úseku jednoho týdne zhlédnout originální díla až 250 autorů. Letošních  38 galerijních expozic nabídne díla téměř všech výtvarných oborů - malba, kresba, grafika, socha, umělecké sklo, instalace, videoprojekce aj.
 
Hlavní organizační změnou je místo konání akce. Přehlídka proběhne v monumentálním barokním Clam-Gallasově paláci , který se nachází na historicky cenné Královské cestě – křižovatce Karlovy a Husovy ulice. Jednotlivé galerie a vystavující umělci uvedou svá díla ve dvou podlažích paláce a přilehlých konírnách, které budou poprvé zpřístupněny veřejnosti. Palác nabídne nevšední konfrontaci současného umění a barokní architektury spolu s freskami a sochařskými solitéry.
 
Vedle každoročních účastníků ART PRAGUE - například Galerie Artinbox, Galerie Litera, Galerie Millennium, Knupp Gallery, Nová galerie, Galerie eS, Galerie Gambit, Galerie S, Galerie Peron, ArtinBox aj., se nově uvede např. White Pearl Gallery, Pragartworks, Dudes&Barbies Gallery, opět se zúčastní The Chemistry Gallery, Young Real Art aj.
Přehlídka i letos pokračuje s uvedením zahraničních galerií a umělců – např. Kunstraub99 z Kolína n/Rýnem, jihoamerických malířů díky Latin Art Gallery, instalaci opět připravili umělci z Velké Británie, Itálie, USA – výstavní subjekt Obejvák.
 
Významným prvkem přehlídky i nadále zůstává nárůst prezentace nejmladší generace umělců.
I letos svoji dramaturgii představí experimentální prostor NoD, Studio Prám, Jan Čejka Gallery
či IndigoSpace. Toto výstavní fórum tak umožňuje mladým umělcům často jejich úplně první představení se širší veřejnosti. K těmto skupinovým prezentacím se řadí i projekty jednotlivců – letos např. Erika Vrdoljaková, Katarina Kissoczy, David Kolovratník, Marek Slavík, Ladislav Vlna,
Marek Uhlíř, Andy Allen a další. Laureáti ART PRAGUE AWARD 2017 - Jakub Tytykalo a David Segeta – rovněž představí svoji nejnovější tvorbu.
 
Vedle této generace nebudou chybět zavedená jména české výtvarné scény - Michael Rittstein, Martin Mainer, Vladimír Kokolia, Jan Švankmajer, Luboš Plný, Aleš Veselý, Karel Nepraš,  Zdeněk Beran, Jiří Kolář aj.).
 
Přímo v galerijních expozicích se budou konat odborné přednášky a diskuse, návštěvníci budou mít možnost seznámit se na místě s řadou  vystavujících autorů. Neodmyslitelnou součástí veletrhu ART PRAGUE je již tradičně katalog shrnující představená díla. Aktualizované informace
o veletrhu a doprovodném programu lze průběžně nalézt na webových stránkách www.artprague.cz. Odborná jury opět udělí ART PRAGUE YOUNG AWARD umělci do 35 let. Autorem obrazu Dudlík, který je součástí letošního vizuálu přehlídky, je Lukáš Miffek, absolvent Akademie výtvarných umění v Praze.
ART PRAGUE 2018 se koná pod záštitou primátorky hl. m. Prahy paní Adriany Krnáčové a starosty MČ Praha 1 pana Oldřicha Lomeckého, a s laskavou podporou Magistrátu hl. m. Prahy.

 
Vystavující subjekty na ART PRAGUE 2018
 

1. Artinbox Gallery
2. DP Galerie
3. Dudes&Barbies Gallery
4. Galerie eS
5. Galerie Gambit
6. Galerie Havelka
7. Galerie Kuzebauch
9. Galerie Litera
10. Galerie Millennium
11. Galerie Navrátil
12. Galerie Peron
13. Galerie S
14. IndigoSpace
15. Jan Čejka Gallery
16. Latin Art Gallery
17. Knupp Gallery
18. Kunstraub99, DE
19. NOD
20. Nová galerie
21. Obejvák
22. PragArtworks
23. Projekt Ateliér Cheirón Art
24. Projekt Martin Iman, SK
25. Projekt Katarina Kissoczy, SK
26. Projekt David Kolovratník
27. Projekt David Segeta
28. Projekt Marek Slavík
29. Projekt Radek Šmach
30. Projekt Jakub Tytykalo
31. Projekt Marek Uhlíř
32. Projekt Ladislav Vlna
33. Projekt Erika Vrdoljaková
34  Studio Andy Allen, GB
35. Studio Prám
36. The Chemistry Gallery
37  White Pearl Gallery
38. Young Real Art

 
XVII. ročník ART PRAGUE

 
Místo a termín konání: Clam-Gallasův palác, Husova 20, Praha 1    
10 – 15/4/2018  
 
Otevírací doba: 10 –  14/4/2018     11- 19h
                                             15/4/2018                         11 - 18h
 
Vstupné:  120,-Kč
Snížené vstupné:                   60,- Kč  /studenti, senioři/
Katalog:               120,- Kč
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.