Share |

Anketa o módě a stylu: Šéfredakorka Ona dnes Lenka Tréglová

foto archiv Lenky Tréglové

Vede největší novinovou přílohu pro ženy, předtím působila v Marianne. Jak to má se stylem a módou?
Tvá definice módy a stylu?
Nesmí to škrtit, musí mi to slušet a mělo by to hřát. V tomto pořadí. Diktátu trendů se směju a beru ho jako jeden z uměleckých směrů. Diktátu módních řetězců se nesměju, protože je to šikana ohavných barev a velikostí pro podvyživené děti. Ráda se dívám na štíhlé ženy, které mají zajímavý vkus, ale tento cíl odkládám na jiný život.

Co máš nejraději na své práci?
Že můžu vymýšlet časopis pro ženský, jako jsem já. Že můžu v redakci mít ženský, jako jsem já. A že mě občas někdo pozná a pochválí mi článek (kritiky mažu nebo zapomínám).

Jak si dobíjíš baterky?
Jídlem, vínem, kouřením, to vše u stolu plného kamarádek. Když mě zavalí pocit viny, že jsem krkavčí matka, tak pak dobíjím baterky obložená svými dětmi. Když po pěti minutách odbíhají ke svým počítačům, jsem zcela dobitá.

Co tě zaručeně potěší?
Když zcela nečekaně a nezaslouženě zhubnu o dvě kila. Když se celý týden nestane nic mimořádného. Když to doma chvilku vypadá jako v příbytku civilizovaných lidí (teda hodinu po odchodu paní na úklid).

Tvůj tip, co dělat proti šedi:
Loňským výkřikem proti šedi v ulicích je červená zimní bunda a květovaná kabela. Letos v zimě jsem ještě nevykřikla, ale háčkuju si červeno bílou šálu z takzvaných babiččiných čtverečků a to bude něco. Jinak jako instatní pomoc beru nákup barevných korálkových náramků - nemůžou vám být malé, máte je pořád na očích a určitě vám je někdo pochválí.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.