Share |

Anketa o módě a stylu: Psychedelický promotér Radek Pavlovič

foto archiv RP

Radek Pavlovič, zakladatel River Promotions, malé nezávislé agentury, která se od března 2015 zaměřuje na psychedelic / garage rock scénu.
S organizováním koncertů začal už v roce 2006, a to v rámci DIY hardcore/punku. Svébytná subkultura ho ovlivnila natolik, že si její myšlenky a přístup bere jako inspiraci dodnes. V současné době ho živí organizování a propagace koncertů pro metalovou agenturu Obscure Promotion a práce pro obří festival Brutal Assault.
Odmalička také aktivně hraje, aktuálně na kytaru v Rest In Haste, se kterými projel několik zemí Evropy. Za nejlepší kapelu na světě považuje Black Sabbath, hned na druhém místě jsou pro něj Neurosis. Hudba mu největší smysl dává naživo nebo na vinylu!
 
Vaše definice módy a stylu?
Styl je pro mě schopnost zapůsobit na lidi bez ohledu na to, co máš zrovna na sobě. Na druhou stranu módu vnímám asi trochu negativně. Cítím v tom slově něco, co mě svazuje, co se mě snaží zaškatulkovat…
 
 
Co máte nejraději na své práci?
Když potkám kapelu, pro kterou je hudba především vášeň a teprve potom byznys. Pokud se to ještě navíc kombinuje s pokorou a slušností, jdu regulérně do kolen. Zpravidla se to týká služebně starších muzikantů. Z poslední doby mám například skvělej pocit z Neurosis, který jsou pro mě synonymem pokory a ochoty. Práce s takovýma kapelama je vždycky radost.
 
 
Jak si dobíjíte baterky?
Když jsem s Alžbětou, když jsem s nejbližšími přáteli, když cestuju, když hraju (koncert), když poznávám nové lidi, když jsem mimo dosah mobilního signálu, když si můžu číst o historii (nejvíc mě zajímá období Protektorátu. Fakt.), když si koupím nějaký vinyl, když si pouštím desky Ted Leo & The Pharmacists. Kombinace všeho zmíněnýho.
 
 
Co děláte proti šedi?
Nebudu na tomhle světě zas tak dlouho, takže řadu nesmyslů všedního dne pouštím z hlavy. To člověku šetří spoustu energie. Taky mám čas od času smysl pro impulzivní rozhodování ve stylu „Můžeš jet příští víkend na turné s kapelou XY? – Tak já to promyslím a řeknu ano!“, což vede k dost „barevnýmu“ životnímu stylu haha.
 

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.