Share |

Anketa o módě a stylu: Miroslav Rajtr

foto Martina Muhlberger

Miroslav Rajtr je jedním z nových jmen módního designu. I když jsme proti šedi, líbí se nám obzvlášť jeho unisex šedý kabát. Jak vidí módu, co ho baví a co ho na tomhle způsobu vyjadřování oslovuje?
 
Jaká je tvoje definice módy a stylu?
Móda na někoho působí jako diktát. Někomu dává svobodu. Někdo módu ignoruje, ale většina ji miluje. Je dynamická a svěží.  Móda dokáže zachytit atmosféru . Styl je slovo, které vytváří naši osobnost a je součástí kultury a lidské společnosti. Dokáže odhalit jaká je naše mysl a jak umíme vnímat věci, které nás obklopují.
 
Co máš nejraději na své práci?
Prvotní myšlenky a celkový průběh tvorby. Začíná to implusem, který mě přinutí vzít do ruky tužku a udělat tah. Následně ucelením konceptu. Strukturou, která na mě pusobí při výběru materiálu. Hledání variací, možností, návazností, které směřují k výsledku. Ten pak ožije na lidském těle.
 
Jak si dobíjíš baterky?
Jednou za čas, když cítím velkou potřebu se vydám se na místa, která jsou pro mě neznámá. Tam kde je příroda, ticho a klid a můžu se nadechnout. Taktéž mi dokáže dobít energii hudba. Stačí si nasadit sluchátka a jsem mimo vrázu mimo realitu.
 
Co tě zaručeně potěší?
Úspěch a kvalitní odvedená práce.
 
Co děláš proti šedi?
Jsem sám sebou. Žiji každým okamžikem.
 
www.facebook.com/miroslavrajtr
www.miroslavrajtr.tumblr.com

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.