Share |

Anketa o módě a stylu: Mateřská.com

foot Martin Kabát

Kontroverzní projekt Mateřská.com dvojice zpěvaček Báry Vaculíkové  a Lenky Jankovské na sebe upozornil hitem Laktační psychóza. Po pěti letech jejich příběh pokračuje připravovaným albem a pilotním singlem a videoklipem Automatka.
Mateřská.com byla vždy plná humoru, nadsázky a ironie a v tomto duchu pokračuje ve své smělé jízdě. Laktační šílenství je pryč, děti povyrostly a školkový a školní věk přinesl nová témata ke zpracování. Zpěvačky rapují o mateřství bez růžových brýlí a i nadále se snaží skloubit svoje sny s mateřstvím. „Je neuvěřitelné, jak čas letí. Je potřeba si užívat každý den. Naše prvorozené děti šly letos poprvé do školy. Od vydání Laktační psychózy se nám nahromadila v šuplíku témata, která vyústila v realizaci pokračování našeho mateřského příběhu. Jsme přesvědčené, že i tentokrát jsme trefily hřebíček na hlavičku a řada matek se v písních najde, “ říká o desce Lena Yellow.
 
Mateřská.com má na kontě již sedm videoklipů, které na Youtube viděly miliony diváků. Jejich první singl Laktační psychóza se po jejich účasti v soutěži Hlas Československa stal virálním videem a odstartoval tak realizaci celého projektu a stejnojmenného alba.
Lenka Jankovská (Lena Yellow) a Bára Vaculíková (Divá Baara) spolupracují od roku 2000 jako vokální duo. Vedle svých sólových projektů se věnují vokální tvorbě s mezinárodně ceněnou vokální skupinou Yellow Sisters, se kterou společně vydaly sedm alb a koncertovaly po celém světě. 
Videoklip Automatka: http://bit.ly/2to6CjD
 
Jak nám dámy zodpověděly naše klasické anketní otázky?
 
 
Vaše definice módy a stylu?
Styl vnímáme jako osobitý rukopis. Něco, co je nám vlastní, co přirozeně vyjadřujeme a vyzařujeme. Každý, ať si nosí, co chce. To je otázka stylu. Pokud nás zajímá, „co se zrovna nosí“, podíváme se do módního časopisu. Móda nás baví, necháme se inspirovat, ale rozhodně se jí nenecháme zatěžovat.
 
Co máte nejraději na své práci?
Zpívání, ježdění na koncerty a poznávání nových míst a lidí. Baví nás nahrávání ve studiu, svoboda a kreativita, kterou při naší „práci“ zažíváme.
 
Jak si dobíjíte baterky?
Samotný výjezd na koncert je pro nás skvělé dobití baterek. Prostě výlet. Samozřejmě také čas strávený s rodinou, hory, moře, cestování.
 
Co děláte proti šedi?
Plníme si svoje sny. Žijeme život, který nás baví. Podstata toho, co děláme, je tak nepravidelná, že ke stereotypům sklouzáváme jen těžko. Když je nejhůř, jdeme do spolu do lesa.

 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.