Share |

Anketa o módě a stylu: Martina Ulčová

foto archiv Martina Ulcova

V anketě odpovídá bývalá modelka, dnes ředitelka modelingové a produkční agentury Saxx v Brně, Martina Ulčová.
 
Tvá definice módy a stylu?
 
S módou si asi nejvíce spojuji celkový vzhled člověka, jeho úpravu zevnějšku od oblečení, účesu, líčení až po doplňky v souladu s módní vlnou určitého období. Naučili jsme se používat slovo módní = in, trendy. Naopak styl dle mého názoru nemusí být nutně poplatný konkrétní módní vlně. Je to jakási individuální kreativita člověka, jak zkombinovat různé kusy oblečení, doplňků, zvolit účes popř. líčení, bez ohledu na módní vlnu konkrétního období.
 
Co máš nejraději na své práci?
 
Moje práce má poměrně dost široký záběr v oblasti módy, kromě devize modelek, děláme i produkci fotografování a módních přehlídek, grafické návrhy kampaní. Rozhodně se nenudím. Každá zakázka je jiná, každý den přináší něco nového a zajímavého.To na své práci miluji a paradoxně mě to někdy přivádí k „šílenství“, protože se snažíme klientům vždy vymyslet něco „nového“ ,  nechceme se opakovat, zvlášť, když pro jednoho klienta pracujeme několik let. Tyto věci jsou pak náročné na produkci a jelikož se klienti většinou rozhodují na poslední chvíli, jsme často v časové tísni.
 
Jak si dobíjíš baterky?
 
Bohužel v tomto mám velké nedostatky, jsem tak trochu workoholik. Nicméně na druhou stranu si uvědomuji, kdy je čas dobít, bohužel ne vždy je na to prostor. Snažím se alespoň jednou týdně zahrát beach volleyball, pokud není zrovna akce, tak spím 8 hod., občas vyrazím s manželem na výlet po Evropských metropolích a v létě na dovolenou. I když jsem vášnivý lyžař, v posledních letech mi bohužel nevyšel čas na zimní dovolenou.
 
Co Tě zaručeně potěší?
 
Mám radost, když jsou všichni v mé rodině spokojení, nic je netrápí. Těší mě nejen mé, ale i jejich úspěchy i když třeba jen zanedbatelné. No a jako každá žena ráda dostávám dárky, stačí mi k radosti jen malá pozornost, to že si člověk na druhého vzpomene.
 
Tvůj tip co dělat proti šedi?
 
Občas mám pocit, že je už na světě tmavě šedo. To, co se děje, je strašné, od přírodních katastrof počínaje a konče chováním člověka k člověku a právě zde bychom měli začít. To je to, co můžeme ovlivnit. Každý z nás by se měl snažit udělat sebe lepším člověkem. Zní to jako klišé, bohužel je to velká pravda. Ve většině případů lidé upřednostňují pouze své zájmy, málokdo z nich to přizná. A to kolikrát stačí třeba jen úsměv, projev dobré vůle.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.