Share |

Anketa o módě a stylu: Magdaléna Rejžková (Bujabéza, Chtěj Marsej)

Magdaléna Rejžková vpravo

Novinářka a komunikátorka Magdaléna Rejžková pracovala v ČT24, ŠKODA AUTO a info.cz. Před dvěma lety odjela na stáž do Marseille. Od té dobý píše blog Bujabéza (bujabeza.wordpress.com). Na jeho základě začala s českou ilustrátorkou Brunhildou na dálku připravovat knihu Chtěj Marsej - alternativního průvodce po jihofrancouzském přístavu a příběhy lidí, kteří se snaží změnit proklínané město k lepšímu. Třeba tím, že svou čtvrť osází květináči, učí děti z chudinských čtvrtí na skejtu nebo sbírají odpadky. Knížka vyšla v září 2017.
 
Vaše definice módy a stylu?
Móda a styl podle mě nejsou životně důležitý věci, ale příjemný zpestření každodennosti. Nejlepší na nich je, že můžeme vyjádřit svoji osobnost neverbálníma prvkama, což nám často může usnadnit komunikaci s okolím a taky esteticky přispět k veřejnýmu prostoru.
Co máte nejraději na své práci?
Na psaní mě nejvíc baví svoboda a kreativita. Můžete třeba pozorovat lidi a na papíře je postavit do úplně jiný situace než v realitě. Při psaní ve Francii mě pak nejvíc baví kontakt s místníma lidma a to, jak na jejich příběhy pak reagujou čtenáři v Čechách. 
 
Jak si dobíjíte baterky?
V Marseille se baterky dobíjejí samy pohledem na moře. O psaní ráda přemejšlim i za chůze, po městě nebo v přírodě. A samozřejmě hudbou. 
Co děláte proti šedi?
Snažím se obklopovat kulturou a sledovat tvůrčí projevy lidí, kteří sami bojují proti šedi.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.