Share |

Anketa o módě a stylu: Lucka Vaňková z LEMARKETU

Lucie je spoluzakladatelkou a organizátorkou LEMARKETU, tržiště českých a slovenských značek, které se koná dvakrát do roka v pražské galerii Mánes. Jeho jarní ročník se uskuteční od 21. do 22. května. Ze snahy udělat z koníčku způsob života vytvořila vlastní mini agenturu na správu Airbnb bytů a tak ji nejčastěji potkáte s batohem na zádech pobíhat po pražských ulicích a kavárnách, které jsou její kanceláří.
 
Jaká je tvoje definice módy a stylu?
Styl je pro mne vyjádřením osobnosti člověka, který se neskrývá za módním oblečením, ale používá ho k vyzdvihnutí své přirozenosti.
 
Co máš nejraději na své práci?
Miluju objevovat nové věci, místa a zajímavé značky a představovat je lidem. Baví mě ukazovat, co vše u nás vzniká a že stojí za to věnovat českým a slovenským značkám pozornost. Baví mě poznávat inspirativní lidi a tvořit a pracovat na něčem vlastním.
 
Jak si dobíjíš baterky?
Cestováním. Už několikrát se mi osvědčilo odjet, i když jsem si myslela, že to raději zruším kvůli množství práce. Každá cesta, i kdyby jen na Moravu na víkend, nabízí jinou perspektivu na vlastní život, dny ubíhají jinak a hlava i tělo si odpočine. Nejvíc mě ale baví Asie, baví mě sledovat všechny odlišnosti a přístupy k životu a zároveň ta neuvěřitelná rychlost jakou se ten kontinent mění a vyvíjí.
 
Co tě zaručeně potěší?
Odvedená práce, když se zastavím, ohlédnu a vidím, co vzniklo. Přináší mi to takový pocit štěstí, že něco vytvářím, a že to jde vidět. Mám s kamarádkou i takový rituál, kdy každý rok jezdíme na stejné místo. Dobře si tam člověk uvědomí, co se za poslední rok stalo a co vzniklo. Společně se z toho těšíme a představujeme si, o čem se asi za rok budeme bavit.
 
Co děláš proti šedi?
Koukám na svět přes růžové brýle, jsem takový věčný optimista, co má radost ze života. 

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.