Share |

Anketa o módě a stylu - Katla

Graphic card: Eva Trnková www.evatrnkova.cz

Ahoj, já jsem KATLA.  Katla je sopka, která občas vyprskne něco milého pro zateplení domova. Mám ráda věci, které mají potenciál s trochou fantazie uživatele generovat příběhy. Ráda tvořím ruku v ruce s přírodou.
 
Kateřina Blahutová tvořící pod značkou KATLA prezentuje svojí tvorbu na platformě pro české designéry a talentované tvůrce Bohemia Design Market , která mimo jiné umožňuje dodání její tvorby po celém světě a nabízí i několik forem plateb a osobní předání. Vaším nákupem na Bohemia Design Market podporujete společně s českým designem i 3 další organizace v oblastech: Nadace a Občanská sdružení, Životní prostředí, Kultura, a to 3 % z celkové ceny nákupu.
 
Jaká je tvoje definice módy a stylu?
Mám ráda všemožné věci od kawaii postinternetového kýče po chladnou minimalistickou krásu, důležitá je pro mne vždy nějaká přidaná hodnota nebo emoce. Nenásleduji nikdy jeden určitý styl, myslím, že styly nebo žánry jsou úplně zbytečné a zastaralé, zvláště v hudbě je to poznat nejvíc.

Co máš nejraději na své práci? 
Jsem architektka, vyznávám empatický přístup ke klientovi raději než přítup “starchitect”. Snažím se hledat jednoduchá a udržitelná řešení.
 
Tento způsob práce je ale někdy namáhavý, což byl taky důvod, proč jsem začla s autorskou tvorbou. Můžu si navrhnout něco stoprocentně podle sebe a pak už jenom ber, nebo nech být!
 
Občas také dělám DJ a VJ, ráda si hraji s prostorem, materiály a světlem.
 
Jak si dobíjíš baterky? 
Miluju cestování a objevování nových chutí a divnokrajin, stejně tak jako se ráda vracím do svých šťastných místeček. Jsem hudební závislák, takže hudba je pro mne taky dost často důvod k cestě.
 
Nesmím zapomenout ani na své skvělé přátele, se kterými je nejlepší skotačení na světě, večeře nebo výlety do přírody.
 
Také samotná práce nebo kreativní chvilka je pro mne výborný doping, ale i relaxace. Fyzicky se nejlépe odreaguji na kurzech závěsné akrobacie na šálách, což je neskutečně zábavná věc!
 
Co tě zaručeně potěší?

Oblíbená hudba, jídlo nebo být s těmi, které mám nejradši. Například zaslechnout The Knife, líznout si matcha zmrzliny nebo se ponořit do horké vody.

Co děláš proti šedi? 
Nemám absolutně nic proti šedi. Každý má právo žít tak, jak to cítí.
MOTTO : Všechno je otázkou měřítka.

/WEB/ /FB/
 
ENG. Version:
Hi, my name is Katla. Sometimes I unexpectedly errupt and produce lil things to make one´s home a bit warmer. I like things with ability to generate stories with a bit of fantasy of the user. I also like going hand in hand with nature.
 
Katerina Blahutova creates under name Katla and presents her work on the platform for czech designers Bohemia Design Market , where you can choose her fashion work online from your home. Bohemia Design Market supports worldwide shipping & several payment methods. Your purchase at Bohemia Design Market supports the Czech design
and three other organizations in the areas of:
Foundation and Civic Associations, Environment, Culture, with 3% of the total purchase price.

 
Your definition of fashion and style?
I like all kinds of things from kawaii postinternet kitch to cold minimal beauty, the important thing to me is some added value or emotion. I do not like to follow only one certain style, i find styles useless and outdated, especially in music.
 
What do you like about your work?
I work as an architect, I prefer being an empathic architect to being the “star” architect. I try to find sustainable and simple solutions.
 
Being empathic while still trying to do my best can sometimes get very exhausting, so that was the reason, why i started producing my own little design accessories. This way i design something according to my own taste and then just love it or leave it!
 
Another one of my hobbies is djing and vjing, i love to play with light, colours, materials and space.

How do you recharge your batteries?
I love travelling and discovering new tastes and weirdscapes, as well as revisiting my happyplaces. I am also a music geek, so I follow a lot of artists and attend many events, music is also often a reason to travel for me.
And I must not forget having fun with my crazy friends! We enjoy partying, eating, hanging out in nature together.
Having a creative moment is also a big doping for me. Work itself can actually be a meditation. And physically i do yoga and silk acrobatics, which is superfun!

What always makes you feel good?
Certain music, food, being with loved ones. For example hearing The Knife, eating matcha ice cream or hot water always do good job to me.

Your tip for what to do against the grey?
I am not against grey at all. Everyone should do and like whatever he feels to.

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.