Share |

Anketa o módě a stylu: Bára Alex Kašparová

foto archiv B.A.K.

Bára Alex Kašparová je fotografka, píše a vede kulturní tištěný měsíčník Artikl. Šéfredaktorkou je od jeho vzniku a už v pátek 15. 1. v Roxy pokřtí třemi koncerty jeho třetí ročník. 
 
 
Jaká je tvoje definice módy a stylu?
Cokoli máte na sobě by mělo korespondovat s vaší osobností. Bez ohledu na trendy. Ty sleduji, ale nenechávám se jimi svazovat. Baví mě kombinovat oblečení kreativním způsobem. Hýřivé barvy jsem ztlumila a aktuálně si užívám minimalismus, který zastupuje převážně černá barva a její odstíny. Ten ráda rozbíjím osobitými doplňky – výraznými atypickými šperky, které jsou pak dominantou celku. Pro denní nošení preferuji decentní varianty a volím autorské designové šperky. Jsou zajímavým detailem, který nutně nepoutá pozornost, ale ukáže vkus. U oblečení jsou pro mě hodně důležité materiály. Když je látka příjemná na dotek, pak bude příjemné v ní strávit i několik hodin. Obecně preferuji kvalitu nad kvantitou.
 
Co máš nejraději na své práci?
Rozhodně její rozmanitost, kterou k životu nutně potřebuji. Zároveň prostor stále něco posouvat dál a neustrnout tak ve stereotypu. Kulturní a kreativní prostředí je přesně ten svět, ve kterém se cítím dobře. Jsem kreativní člověk, který používá ke svému sdělení více forem. Fotografie je možnost zastavit moment v jedné konkrétní vizuální podobě. Je to komunikace sdělení skrze obraz. Vedení Artiklu je také hodně o komunikaci. Nejen s redakcí při práci na podobě vydání, ale především se čtenáři. Nejedná se pouze o komunikaci skrze text, ale stěžejní je i podoba obsahu a forma. Vše by mělo být v souladu, aby to mohl čtenář srozumitelně uchopit jako celek, který má nějakou charakteristiku a je konzistentní. Baví mě pracovat s více formami. Propojovat je a tím je i překračovat. 
 
Jak si dobíjíš baterky?
Jedu na solární panely, takže jednoznačně slunečními paprsky... V zimě je to těžší, to potřebuji daleko více tvořit a tvořit. Tvorba, to je taková zimní verze slunečních paprsků.
 
Co tě zaručeně potěší?
Když zjisťuji, že věci, které dělám, mají smysl i pro okolí. Potěší mě také milá slova, vřelost a hezké chování. 
 
Co děláš proti šedi?
Osciluji někde mezi černou a zlatou.
 
 
Křest třetího ročníku Artiklu proběhne 15. 1. v Roxy a zahrají kapely Monikino Kino, Please The Trees, Himalayan Dalai Lama a poté MGDLN. Lístky je ještě možno zakoupit v předprodeji GoOut za 130 Kč.
https://www.facebook.com/events/122424718128371/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.