Share |

Andy Warhol’s Night: Noc jako z Warholovy Factory

foto: pořadatel akce

Omlácené stěny zakryté stříbrným alobalem. Pop-artová Marilyn a plechovky od rajčatové polévky. Nekonečně opakující se motiv, nekonečné filmy a nakonec i nekonečné večírky. Lou Reed, David Bowie, Nico, Debbie Harry, Edie Sedgwick nebo Ultra Violet. A uprostřed toho všeho Andy Warhol - s bílou parukou, černými brýlemi a s polaroidem v ruce. Byla to právě Warholova Factory, která na 231 East 47th Street v Manhattanu stála v epicentru neovladatelné erupce změn, které přinesla 60. léta minulého století. A život v ní se snaží přiblížit akce Andy Warhol’s Night, kterou 9. března 2018 v pražském klubu Underdogs‘ pořádá projekt We Are Relentless.
 
Propojit vizuální kulturu s hudebním zážitkem, změnit běžný klub v místo, kde Warhol dělal svoje slavné sítotisky. Trochu to rozjet a zároveň zkusit prožít trochu z historie undergroundu. To jsou některé z cílů akce, která přibližuje velikána pop-artu. V rámci Andy Warhol’s Night vystoupí tři pražské kapely, které pro své skladby v 60. letech hledají inspiraci a často působí spíš jako majitelé stroje času než jako současní hudebníci – Kill The Dandies, The Maggie’s Marhmallows a Madhouse Express. Na after party se pak účastníci akce mohou roztančit na Creepy Crawlers DJs, kteří z elpíček pustí největší pecky zmiňované dekády.
 
Kromě hudebního zážitku se příchozí mohou těšit na interiér, který bude (v rámci možností) kopírovat Factory, a dekorace související s dílem Warhola. Ve spolupráci s Polagraphem je navíc připravený fotokoutek, kde se mohou zájemci nechat vyfotit na polaroid. Večírkem bude kolovat také několik jednorázových fotoaparátů a každý tak bude mít možnost po vzoru Warhola zdokumentovat svou nejšílenější část večera. Na přípravě akce se podílí i Galerie GOAP, ve které se nachází výstava Warhol/Warhola o životě a tvorbě Andyho Warhola.
 
A aby do sebe všechno zapadalo a zážitek z akce byl co nejautentičtější, je jasně daný i dress code – 60. léta.
 
We Are Relentless
Projekt dvojice Adama Herese a Terezy Kopelentové, fungující jako klasická bookingová a promotérská agentura, vznikl krátce po jejich spolupráci na několikadenním studentském festivalu Kolínský Majáles. Jeho původním cílem bylo propojit hudební scénu jejich rodného města – Kolína – a Prahy a obohatit ji o zahraniční kapely. Postupem času svoje působiště přenesli spíše do hlavního města, kde pod hlavičkou We Are Relentless pořádají koncerty kapel alternativní scény, snaží se ale pracovat zejména na akcích s přesahem. Projekt zároveň podporuje lokální začínající umělce a pomáhá jim prosadit se.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.