Share |

Aňa Geislerová: miluju, miluju, miluju 1.

Aňa se rozpovídala o táboření i o pařížských veletrzích
foto 2media.cz

Aňa Geislerová je jednou z mála žen, které můžeme považovat za módní ikony. Psali jste si o interview s ní. Velmi rádi vám proto přinášíme rozhovor o lovu látek v Paříži, ale byli jsme zvědavi na spoustu dalších věcí: Co dělávala malá Aňa v létě? Kam chodí na rudé rtěnky? A co dělala během revoluce?

Pravidelně pořádáte dobročinný bazar, kde se prodává oblečení a další věci. poslední ročník vynesl úctyhodných 650 000 korun - čekali jste takový úspěch, když jste začínali? A jaké projekty jste vybrali coby příjemce financí?

To jsme nečekali ani ve snu... ale teď naopak máme chuť získat víc. A víc. Každoročně dáváme jednu třetinu Nadaci Terezy Maxové, protože už od začátku jsou naší velkou oporou, a další dvě třetiny rozdělujeme pokaždé někomu jinému. Loni to byla společnost "e", která sdružuje lidi s epilepsií a snaží změnit povědomí veřejnosti o téhle nemoci, a pak sdružení Rozmarýna, které pomáhá dětem, co opustí dětské domovy a potřebují podporu.
Jako speciální příspěvek jsme letos podpořili Českou obec překladatelů. A na to jsme moc hrdí, můžou si tak opět rozdat ocenění pro nejlepší překladovou literaturu... No a za rok zas přijdou na řadu další.

Etablovala jste se díky spolupráci s Pietro Filipi i jako módní návrhářka - jakým způsobem probíhá vaše spolupráce? Přinášíte nějaké nákresy, nebo je to práce jiných?
Řekla bych, že je to moje regulérní druhý zaměstnání a strašně to zbožňuju. Přináším obrázky, vybírám látky, nitě, knoflíky, navrhuju potisky, visačky i způsob, jakým se nafotí kampaň na moji malou kolekci. 

POZDRAV Z PAŘÍŽE

Jakým způsobem se pracuje na výběru materiálů? 
Momentálně sedím v Paříži s celým týmem Pietra a vyrážíme denně na veletrh látek, kde vybíráme vzorky a konkrétní látky na další kolekci.

Bude spolupráce pokračovat dál? 
Teď přijde na trh kolekce jaro-léto 2011 a dokončujeme vzorování podzim-zima 2012.

Jarní kolekce je o ženě - tulákovi. Což je žena, která vyrazí na den a vrátí se za týden. V kolekci je i speciální deka přes rameno, jakou měl kocour Mikeš, a ta se myslím právě téhle ženě hodí. Upozorňuju ale, že tahle žena je po celou dobu svýho dobrodružství upravená a šaramantní.

NEVHODNÉ NÁKUPY

Jakým způsobem nakupujete oblečení?
Podle nálady a pod vlivem fantazie. Představuju si třeba, že jsem krasavice dlouhonohá, snědá a sexy, a kupuju si zcela nevhodný věci..

Kam pro ně chodíte či jezdíte nebo létáte? Necháváte si šít i na zakázku, a kde?
Kamkoliv. Kdekoliv. Cokoliv koupím... Na zakázku si šít nenechávám, ale spolupracuju s úžasnými značkami. Louis Vuitton, Pietro Filipi, Klára Nademlýnská, H+M, Prada, Puma. Mám možnost si šaty půjčit nebo si je i nechat a spíš je někdy nestíhám unosit, ale to je jedna ze sladkých odměn mojí profese.

Nejmilejší či nejvíce inspirující módní návrhář nebo firma?
Pietro Filipi. Pro mě jsou fatální.

 Váš nejoblíbenější zdroj rudých rtěnek?
Chanel. A ELLE.

Co vás baví číst?
Knihy a výpisy z účtu.
Jaké kapely vás v poslední době baví?
Radiohead a Kings of Convenience.
Oblíbení herci, režiséři?
Stanley Kubrick, Honza Hřebejk, Sydney Pollock, Ondra Trojan, Woody Allen, Míra Krobot... Meryl Streep, Ivan Trojan.
Jaký film byste doporučila čtenářům?
Haha, nepřekvapím, doporučím Občanský průkaz a Nevinnost. Právě v kinech.

 

V druhém díle si přečtete o Aniných dětech a o tom, co dělá proti šedi.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.