Share |

Američtí Crooks On Tape zahrají na strahovské Sedmičce

foto: pořadatel akce

ScrapeSound& Silver Rocket uvádějí
CROOKSON TAPE (USA, ex-Enon / MisraRecords)
Praha – Klub 007 Strahov
19. února 2014, 20.00 h.
VSTUPENKY: Cena: 200,- při rezervaci přes portál klubu http://www.klub007strahov.cz/ (platba na místě)... / na místě bez rezervace: 250,- / předprodej není zaveden
 
Jo, kdo by se nepamatoval na Enon! Eklektické trio z New Yorku, které po konci Brainiac založil v roce 1999 kytarista a zpěvák John Schmersal, rozprostřelo do své dvanáctileté kariéry šest nadčasových desek (většinu z nich vydal kultovní label Touch and Go) a kromě dalších releasů i jeden singl pro Silver Rocket (ano, katalogové číslo je SRR 4). Enon byli jedněmi z vůbec nejrazantnějších post-punkových ikonoklastů – a jejich výboje směrem k elektronice a vůbec všemu „divnému“ znějí neuvěřitelně čerstvě i po letech.
 

Po rozpadu Enon se John Schmersal objevoval v koncertních sestavách Caribou a nově i GirlsAgainstBoys (s nimiž jsme jej mohli vidět vloni jak v létě na Coloursof Ostrava, tak v prosinci v pražském Lucerna Music Baru na supervydařeném koncertu spolu s Chokebore a duem Tomáš Palucha). V hlavě mu ale mezitím pomalu uzrál nový projekt: jeho spolupachateli se tentokrát stali RickLee, starý parťák z Enon, ale druhdy taky člen Skeleton Key a Butter 08...a bubeníkJoeyGalvan (Mannheim Steamroller, dříveBastard Sons of Johnny Cash a občas taky Anthrax/!/) a výsledkem je absolutně nezařaditelné trio CROOKS ON TAPE. Možná je laciné říct tak jednoduše, že Crooks On Tape začínají tam, kde Enon skončili. Přesto je to částečně pravda –jejich sound je divokou mozaikou těch nejdivočejších vlivů. Základem neuvěřitelně svěžího a zábavného alba„Fingerprint,“ které vyšlo u MisraRecords, jsou improvizované jamy dotvořené do nečekaných koláží a střípků. Crooks On Tape, ale nejsou „jen“ zvukovým experimentem: pod rytmickou a z hlukových skečů poskládanou črtou jsou slyšet Schmersalovy typicky „zauzlované“ melodie. Jisté je, že Crooks On Tape se moc nedají přirovnat k ničemu – ve středu 19. února se můžete přesvědčit na strahovské Sedmičce!
 
Crooks On Tape: http://misrarecords.com/artists/crooks-on-tape/

 
Silver Rocket: http://www.silver-rocket.org/
ScrapeSound: http://www.scrapesound.org/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.