Share |

Ambientní ikona a kytarista Cocteau Twins v Praze už v sobotu

foto pořadatel akce

MUSIC INFINITY 2013
Harold BUDD & Robin GUTHRIE (USA/UK)
Support: Irena a Vojtěch Havlovi (CZ)
Sobota 25. května 2013
Palác Akropolis, Kubelíkova 27, Praha 3
Do Prahy přijede ikona ambientní hudby, věhlasný klavírista Harold Budd, spolupracovník Briana Ena, a to v doprovodu kytaristy a bývalého člena legendárních Cocteau Twins, Robina Guthrieho.
 
 
Na pozvání průběžného festivalu Music Infinity dorazí v sobotu 25. května do Paláce Akropolis americký avantgardní skladatel, básník, klavírista a klasik ambientu Harold Budd. Doprovázet ho bude jeho stálý spolupracovník Robin Guthrie, zakladatel britských Cocteau Twins. Českým posluchačům tak poprvé naživo představí svoji vizi ambientní hudby, v níž se proplétají Guthrieho kytarové plochy se zvukem Buddova modifikovaného klavíru.
Jeden z nejvýraznějších skladatelů avantgardní hudby posledních padesáti let, Harold Budd,  se s hudebníkem Robinem Guthriem poprvé potkal v polovině osmdesátých let. Bylo to tehdy při společné session právě s triem Cocteau Twins, ze které vzniklo i společné album The Moon and the Melodies. Znovu se pak jejich cesty spojily před deseti lety na soundtracku k filmovému dramatu Gregga Arakiho, Mysterious Skin. Ačkoliv tehdy bezmála sedmdesátiletý veterán Budd už ohlásil konec své hudební kariéry, Guthrie ho nakonec přesvědčil k jejímu pokračování a výsledkem byla alba After The Night Falls a Before The Day Break vydaná v roce 2007 na značce Darla Records. Před dvěma lety pak oba pánové připravili ještě čtvrtý společný počin nazvaný Bordeaux, na němž snivé kytarové plochy a minimalistický klavír kouzlí úžasný emotivní ambient.
 
Jako další hudební lahůdka tohoto výjimečného večera Music Infinity se potvrdilo exkluzivní klavírní vystoupení české hudební dvojice Irena a Vojtěch Havlovi. Tito světoznámí hudební skladatelé a multiinstrumentalisté se proslavili hlavně coby hráči na starobylý smyčcový nástroj Viola De Gamba. Společně vydali na 14 autorských CDs a na mnoha dalších spolupracovali. Zároveň však komponují hudbu k filmům, divadelním nebo tanečním představením. Havlovi vystupovali ve více než 30 zemích světa a spolupracovali na mnoha mezinárodních multimediálních projektech. Tentokrát se představí coby klavíristé a tento večer zazní v premiéře jejich skladby pro sólové piano a společné kompozice pro 4ruční piano.
 
Více informací a audio ukázky:
http://haroldbudd.com
http://robinguthrie.com
http://www.havlovi.wz.cz/
http://www.facebook.com/pages/MUSIC-INFINITY/226938090717751


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.