Share |

Aktuální knížky, které by vám neměly uniknout

 
LADISLAV ZIBURA: PĚŠKY MEZI BUDDHISTY A KOMUNISTY
Nešikovný mladý muž ujde 1 500 km pěšky v Nepálu a v Číně. Dějí se mu hrozné věci, ale on se jim jen směje. Když mi byly tři, rozbil jsem si hlavu o bidet.Když mi bylo devět, rozbil jsem si hlavu o kolo, které jsem vedl do kopce. Myslím, že bych vůbec neměl cestovat, protože jsem hrozně nešikovnej.Ale stejně to dělám. Radši ale chodím pěšky, protože tak je to nejbezpečnější. Jednoduše vyrazím na cestu a čekám, co mě tam potká. Tentokrát jsem se vydal do Číny a Nepálu. Přečtěte si také náš rozhovor s Ladislavem Ziburou.
Existuje i FILM stejného jména!
 
JIŘÍ PADEVĚT - POD TÍHOU HISTORIE
Jiří Padevět je spisovatel a také nakladatel, šéfuje věhlasné Academii. Zabývá se hlavně českou histoií, ač dějiny nestudoval.
V roce 2014 získal cenu Magnesia litera za svého Průvodce protektorátní Prahou. Za stejnou publikaci obdržel i ocenění Slovník roku 2013.
V současnosti mu vychází knížka Pod tíhou historie, kterou sepsali poněkud překvapivě s Luďkem Staňkem. 
Přečtěte si také naše interview ke knize.
 
HELEN FIELDING: DÍTĚ BRIDGET JONESOVÉ
Trhlá a romantická Bridget je zpět! Navíc už dospěla do věku, kdy má poslední šanci otěhotnět. A to by nebyla Bridget, kdyby se jí to nepodařilo! I když všechno neproběhne úplně tak, jak si představovala... Vyslechne si bizarní rady od opilých individuí a „zasloužilých“ matek, zazmatkuje při ultrazvuku či na předporodním kurzu. Stále si hlídá váhu, víno konzumuje s rozumem a mezitím si klade tu nepříjemně trapnou otázku: „Kdo je sakra otec?“ Podle knihy byl opět natočen film, který je právě nyní k vidění v českých kinech (a je lepší než dvojka!).
 
DERECK HARD: ZULIČNÍCI
Fotograf Matěj Dereck Hard vydává začátkem listopadu letošního roku knihu – fotografickou pohádku ZUličníci, která je určena především předškolním dětem ve věku od jednoho do sedmi let. Bude se rozdávat zdarma v dětských domovech a nebo si ji můžete koupit pro svou ratolest a podpořit tak děti, které rodinu nemají.
 
JODI PICOULTOVÁ: JE TO I MŮJ ŽIVOT
Anna není nemocná, ale jako by byla. Ve třinácti letech má za sebou nespočet chirurgických zákroků, nemocničních pobytů, transfuzí a injekcí - jen proto, aby její starší sestra Kate mohla žít. U Kate totiž ve dvou letech propukla leukémie a její rodiče se rozhodli pro další dítě, aby pro nemocnou dceru získali dárce kostní dřeně. Anna byla počata ve zkumavce a lékaři vybrali embryo, které bylo pro Kate jako dárce geneticky vhodné. Jenže v rodině, kde se všichni soustředí na vážně nemocné dítě, si Anna připadá jenom jako dárce. Nemilovaná, nadbytečná, pouhý stroj, který udržuje sestru při životě. A tak se jednoho dne vzepře způsobem, který šokuje všechny okolo.
 
RŮZNÍ AUTOŘI: PRAHA NOIR
Cigan, Goffa, Hejdová, Klevisová, Kopřiva, Neff, Pilátová, Procházka, Soukupová, Stančík, Sýkora, Šabach, Tučková, Urban. To je výčet autorů, kteří přispěli do ojedinělého knižního projektu Praha noir, jehož editorem se stal Pavel Mandys. Kniha nyní vychází u Nakladatelství Paseka, příští rok vyjde ve Spojených státech.
Prestižní edici Noir vydává od roku 2003 americké nakladatelství AkashicBooks, které začalo domácím Brooklynem, postupně mapovalo další americká města a vydalo se i do světa, svou noirovou podobu mají Helsinki, Teherán, Londýn, Paříž, Barcelona, Singapur… A nyní tedy konečně i Praha, jejíž anglická edice se objeví v roce 2017.
 
SEAN HOWE: MARVEL - CO JSTE NĚMĚLI VĚDĚT O KOMIKSOVÉM ZÁZRAKU
Aneb když měl Václav Havel psát pro Marvel
O Marvelu kriticky, ale s láskou. Tak se dá v krátkosti popsat převratná kniha, která způsobila senzaci ve světě popkultury. Oblíbené nakladatelství Marvel, v němž se zrodily postavy jako Spider-Man, Iron Man nebo Captain America, totiž vůbec poprvé vykreslila nejen jako místo, kde se sny mění ve skutečnost, ale zároveň jako firmu, která tyto sny konkrétních lidí mnohdy neúprosně drtí na korporátní prach. Oceňovaná kniha vychází v překladu Richarda Podaného u Nakladatelství Paseka. Přečtete si ukázku!
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.