Share |

Adoptujte slepici z velkochovu a nechte ji dožít v klidu!

Co se stane, když slepice ve velkochovu už méně nesou? Dají se pryč. A pokud se vám nelíbí, že jsou likvidovány, můžete si nějakou pořídit. Pro domácí potřebu může ještě nést vajíčka dlouhá léta v dostatečném množství.
 
"To je zas něco pro blbé hipstery," ozývá se na sociálních sítích. Nikoli - praxe odkupu "vynesených" slepic z velkochovu pro domácí potřebu je už pěkně letitá a vaše babička na vesnici možná dělá právě tohle. Celá věc má kromě ekonomického aspektu (odkup nosnic vyjde nepříliš draho a vajíčka se hodí) ještě rozměr humanitní: Slepice dožijí v pohodovém domácím prostředí, na slunci a v klidu.
Pokud se vám ta idea líbí a nevíte, kde začít, nebo pokud chcete takové věci podpořit, ale nemáte dvorek, koukněte se na web www.slepicevnouzi.cz.

Co nám řekli přímo provozovatelé tohoto projektu? "Iniciativa Slepice v nouzi se snaží popularizovat domácí chov slepic, informovat kupující, jak se vyznat v nabídce vajec, vysvobozovat slepice z klecových velkochovů a hledat jim nové domovy tam, kde uvidí slunce, trávu... Tam, kde v nich nebudou vidět jen stroje na vajíčka.

Dnes je jich v těsných klecích několik milionů. Záchrana jedné nestojí majlant. Velkochovy je prodávají za necelých 30 Kč.

Několika dalším můžeme pomoci třeba i díky vám a vaší podpoře.

Podpořte lepší život slepiček na speciálně zřízeném účtu: 265411446/0300. 

Více na www.slepicevnouzi.cz."
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.