Share |

Adam Ben Ezra – letní koncerty kontrabasového mága v Česku

foto: Ezra Gozo Mansur

Kontrabas je nástroj, který muzikanti užívají po staletí. Fenomenální izraelský multiinstrumentalista Adam Ben Ezra jej v nových hudebních souvislostech přenáší do jednadvacátého století. Naživo jej můžete vidět během jeho letního evropského turné na osmi koncertech v České republice.
 
 
Hudbou Adama Ben Ezry se prolíná žánrová rozmanitost: „Už v mých raných letech, kdy jsem začal hrát na housle, mě zajímaly experimenty s jazzem,“ vysvětluje úspěšný multiinstrumentalista a skladatel. „Experimentování zažehlo můj zájem o mé blízkovýchodní hudební kořeny, postupně jsem při své hudební cestě zařazoval další a další nástroje: klarinet, klavír, flétnu a samozřejmě také kontrabas. Do své hudební fúze jsem zahrnul další hudební styly z indické hudby, latiny a rockové vlivy.
 
 
Před několika lety začal tento rodák z Tel Avivu sdílet svá hudební videa na Youtube. Ohlas byl přímo fenomenální, dodnes mají tato videa na sedm milionů zobrazení. Hudebníkovi začaly chodit pozvánky na živá vstoupení v Londýně, Itálii, Belgii, USA a dalších zemích. Jeho hvězda rychle stoupala. Z nahodilých koncertů nakonec vykrystalizovalo první evropské turné, v jehož rámci se Adam Ben Ezra představí na několika koncertech v České republice.
 
 
Na natočení debutového alba Can´t Stop Running získal prostředky od svých fanoušků v crowdfundingovém projektu na Pledgemusic.com, pro živé koncertování si potom opatřil dva talentované muzikanty, perkusionistu Gilada Dobreckyho a kytaristu Adama Bena Amitaie.
 
 
V České republice se Adam Ben Ezra představí mimo jiné také v rámci oficiálního programu Plzeň – Evropské město kultury, 14. srpna vystoupí na hlavní scéně festivalu Živá ulice. Mezi zásadní koncerty turné bude také určitě patřit jeho vystoupení na festivalu Pacovský poledník v Pacově. V Praze se Adam Ben Ezra představí 19. srpna v komorním prostředí klubu Jazz Dock. Vstupenky na pražský koncert jsou již v předprodeji v síti Goout za 290,- Kč na stání a v klubu Jazz Dock za 580,- Kč na sezení.
 
Na jeho koncert se v následujících datech můžete vydat do těchto měst:
 
 
14.8. - Plzeň, Živá ulice
15.8. - Černá v Pošumaví, Lipnofest
16.8. - Jablonec, Jazz ve městě
19.8. - Praha, Jazz Dock
20.8. - Olomouc, Jazz Tibet Club
21.8. - Frýdek-Místek, klub Pavlač
22.8. - Pacov, Pacovský Poledník
12.9. - Písek, Cool v plotě
 
Fanoušci Adama Ben Ezry již ví, že každý z jeho koncertů je neopakovatelný. Ať už naživo hraje vlastní věci, nebo skladby převzaté, vždy se nechává unášet experimenty se svými nástroji. Díky svým instrumentálním postupům, efektům a loopům posluchači často nabývají dojem, že jejich uši zalébá zvuk malého orchestru. Adam Ben Ezra dokáže ve skladbách spojit inspirace od Bacha přes Chicka Coreu až po Stinga. Nejen díky tomu má dar udělat z nahodilých návštěvníků koncertu své oddané fanoušky.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.