Share |

8 kroků k novému Hermelínu

Co vznikne, když se hezký český sýr spojí s tradičním kořením Francie nebo Mexika? Dvě nové zajímavé příchutě hermelínu.
Než si nový sýr můžete doma vybalit s krabičky a vychutnat s vínem a dalšími dobrotami, musí ujít dlouhou cestu, která má přesně osm zatáček. Přečtěte si, jak vznikají nové druhy v manufaktuře Krále Sýrů, která doteď nabízela tři různé kořenící směsi (www.kralsyru.cz/produkty) a Provensálské bylinky a Jalapenos zvýšily tento počet na 5. 
 
Osm zaráček cesty nového Hermelínu
1) Nápad
Chceme vyrobit novou sezónní příchuť Krále Sýrů. Kudy se vydat? Oslovujeme profesionální kuchaře a společně vymýšlíme, do jakých koutů světové kuchyně se vydat. Co pikantní exotika? (A zrodilo se jalapeños). Co francouzská inspirace? (A vznikly provensálské bylinky.)
2) Chuť
Bude vám nový Král Sýrů chutnat? S týmem výzkumu a vývoje testujeme více než 30 různých kombinací, až nakonec vybíráme 2 nejlepší. Šlo o detailní práci, všechny vzorky nám prošly rukama i ústy. 
3) Bezpečí
Koření máme vybrané, ale nejprve jej posíláme na rozbor do laboratoře. To aby bylo jasné, že použití konkrétních bylinek je bezpečné, zdravé a samozřejmě výborné na chuť. 
4) Zabydlení ve výrobě
Zkoušíme, jak se nové koření zabydlí v naší přibyslavské výrobě. Vyrábíme větší počet nových hermelínů a sledujeme, kolik koření každý sýr spotřebuje, jak se manipuluje s balením a jestli nové koření neštípe naše zaměstnance v nose. Hledáme vlastně opověď na otázku, jestli dokážeme nové příchutě vyrábět tak, abychom uspokojili poptávku? Test opakujeme několikrát v různých termínech, abychom potvrdili, že úspěch nebyl jen náhoda. 
5) Skladování a přeprava
Sýr po výrobním testu necháme dozrát až do konce trvanlivosti. Aby bylo jasné, že chutná celou dobu spotřeby stejně dobře a že nepřijde k úhoně během přepravy do obchodů.
6) Obal
Sýry odpočívají ve zracích sklepech a my mezitím vytváříme obal. Měl by být jiný, ale krásný tak, aby zároveň ladil i ze zbytkem našeho portfoila. 
7) Uvedení na trh
Do hry vstupuje obchodní oddělení. Vybíráme termín, kdy sýr představíme veřejnosti, a dolaďujeme všechny detaily potřebné k tomu, aby spotřebitelé nového Krále Sýrů našli na regálech obchodů. 
8) Jedeme na živo! 
Posledním krokem je ostrá výroba nových produktů a jejich distribuce. Na vás už je jen spárovat novinku se svým oblíbeným vínem a dopřát jí společnost dalších delikates. Třeba s čerstvými nebo sušenými rajčaty, praženými mandlemi a olivami.
A jak tedy nové příchutě chutnají?  
Vůně Francie
Zatoužili jste po vůni levandule, nekonečných vinohradech a skvělém vínu? Do francouzské oblasti Provence se můžete vydat se sezónní novinkou od Krále Sýrů.  Po pěti letech můžete zase ochutnat nový hermelín kombinovaný s výjimečnými voňavými bylinkami. Směs se základem rozmarýnu, bazalky, oregana a tymiánu vytváří se sýrem dokonalou souhru.
Párování: Hermelín doporučujeme párovat s čerstvými nebo sušenými rajčaty, praženými mandlemi a olivami. Ideální kombinaci vytvoříte s červenými víny s plnou ovocnou chutí, například Syrah.
Náš sýrový tip: Krájení chce ten správný grif. Krále Sýrů si nejlépe vychutnáte, když ho nakrájíte na trojúhelníčky. Každý kousek bude stejně vyvážený a vyzkoušíte tak krémové těsto stejně jako okraj sýra s ušlechtilou plísní a s kořením.
Vůně Mexika
Chcete se podívat do dalekého a divokého Mexika? Milujete mexické speciality? Stačí ochutnat sezónní novinku Král Sýrů Jalapeños s kousky pikantních mexických jalapeños papriček! Seženete ho ale jen v obchodech Billa. 
Párování: Hermelín doporučujeme párovat s nachos chips a se zralým avokádem nebo s guacamole. Výborně se k této kombinaci chutí hodí oblíbená Frankovka či Rose z odrůdy Cabernet Sauvignon.
Náš sýrový tip: Optimální doporučená teplota pro skladování sýrů je 2 až 7 stupňů Celsia.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.