Share |

20. Mistrovství ČR ve skateboardingu proběhne 1.října

foto: pořadatel akce

Zakončení skateboardové sezóny proběhne v Mystic Skateparku na Štvanici za účasti absolutní domácí špičky
 
Mistrovství České republiky ve skateboardingu se uskuteční v sobotu 1. října v Mystic Skateparku na pražském ostrově Štvanice, kam se chystá kompletní domácí špička včetně obhájce prvenství z loňského roku Martina Peka. Jubilejní 20. ročník českého šampionátu se jede o prize money v celkové výši 30.000 Kč v disciplínách street, bowl a best trick.
 
Martin Pek ovládnul Mistrovství České republiky ve skateboardingu v loňském roce a brousí si zuby na obhajobu titulu i v letošním, jubilejním 20. ročníku. Závod MČR nebude Martinovým prvním  startem na vrcholném sportovním klání v tomto skateparku v letošním roce, v červnu se totiž probojoval do finále prestižních závodů světové série AIS Excelent Mystic Sk8 Cup, kde skončil jako nejlepší z Čechů na skvělém pátém místě a za sebou nechal komplet domácí špičku včetně Maxima Habance.  Ani Maxim, Mistr ČR z roku 2014, si však nebude chtít nechat ujít přední umístění ve svém „domovském“ skateparku, a proto lze očekávat skvělý skateboarding a pulzující diváckou kulisu. A protože je závod MČR otevřený tradičně i jezdcům ze Slovenska, je dalším ze žhavých kandidátů na mistrovský titul Ryšo Tury, vítěz MČR z roku 2013 a bronzový medailista letošního Excelent Mystic Sk8 Cupu.

Závod odstartuje v sobotu ve 12:00 hodin kvalifikací disciplíny streetstyle. Po skončení kvalifikace streetu se pojede závod v bowlu, na který naváže finále streetu a best trik contest. Vyhlášení výsledků se uskuteční v 19:30, po něm bude následovat závěrečná párty.
Vstupné na MČR je 150,- Kč nebo 2+1 = vem kámoše, třetí jde zdarma. Pro diváky budou připravené tribuny k sezení, jídlo z grilu, bar a Djs.
 
Registrace jezdců: 9.00 - 11.30 hodin. Startovné je 300,-Kč a platí pro obě disciplíny.
PROGRAM
9:00 Registrace, volný trénink
11:00 Vstup pro veřejnost
12:00 Kvalifikace streetstyle
15:30 Závod v bowl
17:30 Finále streetstyle a best trick contest
19:30 Předání cen
20:00 Djs

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.