Share |

10 tipů, jak zásobovat

Potýkáte se s věčně prázdnou ledničkou i spíží, ačkoliv jste v obchodě několikrát týdně? Možná je na čase trochu změnit zažitý styl nakupování. Přinášíme několik základních tipů, které vám pomohou dát řád domácímu zásobování.
 
1. Plánování je základ
Kvalitní plánování je základem každého nákupu. Nenakupujte bez rozmyslu, pište si seznam a vždy si naplánujte co nejpřesnější jídelníček. Nebudete tak zbytečně vyhazovat zkažené potraviny nebo dojídat zásoby jogurtů těsně před expirací.
2. Zkuste to ve velkém
Zeje vaše spíž prázdnotou, protože nemáte energii na tahání těžkých balení? Nakupte online. Třeba Kolonial.cz zavedl množstevní slevy. Tedy čím více kusů zboží nakoupíte, tím více ušetříte. Předzásobte se tak trvanlivými potravinami jako cukry, mouky, nápoje nebo drogerie. Ušetříte nejen čas, ale i síly.
3. Najděte nejlepší čas pro nákup
Naplánování vhodné času nákupu je vždycky důležité. Vyhnout přeplněnému obchodu se můžete velice snadno.  Plánování vhodného času je vždycky důležité. Pokud v googlu vyhledáte konkrétní supermarket zjistíte, jaké jsou nejvytíženější časy obchodu a kdy ho navštěvuje nejvíce lidí. Můžete se tak vyhnout největší špičce a šetřit vaše nervy i čas.
4. Najezte se
Nikdy nechoďte na nákup s prázdným žaludkem. Toto pravidlo doporučujeme dodržovat – zbytečně vypleněný pult s dezerty zasáhne jak vaši peněženku, tak svědomí.
5. Využívejte mobil
Nehledejte nákupní lístek po kapsách, napište si ho do mobilu. Využijte mobilní aplikace, kde můžete sledovat minulé nákupy, sestavit si různé varianty košíků a kontrolovat kolik jste utratili. Třeba aplikace od Kolonial.cz umí i načíst produkt pomocí čtečky čárových kódů. Už žádné luštění písma vaší polovičky!
6. Zapojte rodinu
Nenechávejte veškerou starost o nákupy jen na sobě. Zapojte i děti, pro které se nakupování může stát příjemným zpestřením a hrou. Mohou dopisovat na seznam chybějící položky nebo vám naklikat nákup přes internet.
7. Nakupujte online
Nákupem online ušetříte čas, který byste jinak trávili na cestě, ve frontě u pokladny nebo hledáním místa na parkovišti. Nemusíte ani řešit, jaké je aktuálně počasí. Navíc si můžete v klidu rozmyslet, co přesně potřebujete nakoupit.
8. Neplýtvejte
Nenechte se zlákat výhodnými akcemi nebo slevami na zboží, které už má to nejlepší za sebou. Pokud už po několikáté vyhazujete z lednice jídlo, které jste nestihli spotřebovat, je na čase se nad svým stylem nakupování zamyslet.
9. Neobjíždějte akce
Trávíte čas objížděním supermarketů, abyste nakoupili jednotlivé položky co nejlevněji? Zamyslete se nad tím, zda se vám úspora v řádu korun s ohledem na strávený čas a projetý benzín opravdu vyplatí.
10. Šetřete nervy
Drtivá většina lidí se v nakupování potravin nijak nevyžívá. Nervózní větu „Tak co budeme vařit?“ zná asi každý. Zkuste proto z plánování i samotného nakupování udělat spíše příjemnou povinnost. Pomocí našich tipů by to mělo jít zase o něco lépe.
 

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.