Share |

„Prkna“ v obrazech

foto pořadatel akce

 

 Snowboard a hory v hlavní roli charakterizují výstavu velkoformátových obrazů akademického malíře Libora Veselého a fotografií fotografa Michala Broučka, která začíná v rámci tradičního setkání příznivců Backcountry Campu již 3.  listopadu  v pražské Malostranské besedě.

Libor Veselý (1977) dokázal spojit lásku k malbě, horám a snowboardu. Maluje nejen na plátno, ale součástí jeho pláten jsou i skutečné snowboardy. „Když jsem v rakouském Krippensteinu před šesti lety zlomil snowboard s obrázkem hořící opice, napadlo mě, že prkno použiji v obrazu. V ateliéru jsem jej vsadil do plátna a rozvinul obrázek namalovaný na prkně. Přimaloval jsem další opice, pohoří a lanovku,“ vysvětluje Veselý vznik aktuálního projektu. Oslovil nejlepší české jezdce a ti mu poslali své snowboardy. Na dvoumetrových plátnech, ze kterých někdy skládá obrovské výjevy, figurují hlavně hory, lidé a město.
Veselý studoval figurativní malbu u Jiřího Načeradského, titul magistra umění získal v Praze v ateliéru Jiřího Sopka. Výstavu doplňují fotografie průkopníka a matadora českého snowboardingu Michala Broučka. Neúnavný organizátor freeridových akcí je spojován především se serverem www.laviny.cz a Backcountry Campem, kam přináší své dlouholeté zkušenosti a seznamuje účastníky se základními pravidly bezpečného pohybu v horách.  Na svých fotografiích zachycuje poetiku a ducha nejen zimní přírody, ale i lidi a kamarády, kteří jsou mu celý život nablízku. Jako žurnalista působí v magazínech Freemagazine, Board a Lidé&Hory.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.